.

Mamselamsen

lördag, juli 02, 2005

Jag drabbades av dåligt samvete. (Uppdaterad)

Tog en paus i läsandet. Plockade fram gräsklipparen... drog ut den på gräsmattan... pumpade på den röda knappen, som man ska... drog en gång i snöret... drog två, tre, fyra... femton gånger och den jäkla maskinen var som död. Jag sparkade lite på den innan jag ställde in den i garaget igen. Men skam den som ger sig. Jag hittade "handjagaren" längst in i cykelförrådet. Den startar alltid!! Så nu har jag klippt framsidan och är helt slut. Måste nog vila upp mig i ett par timmar i solstolen, innan jag ger mig i kast med baksidan. Jag fattar inte att 37 kvadratmeter gräsmatta kunde vara så jobbiga. *svetten lackar*

13.48
Jag har precis klippt färdigt gräsmattan på baksidan. Eller... Nä... inte riktigt... jag sparade det decimeterlånga täta gräset invid huset. Nått ska min älskade ägna sig åt, när han kommer hem från sina långa kast av hästsko. Antingen klipper han det av pur glädje eller så avreagerar han sig på gräset. Lite beroende på utgången av dagens tävlingar.

Vad är det för fel på "spontana" tomter? Jag ser grannarna ligger ute och gör... Gud vet vad i sina trädgårdar. Alla tomter på gatan är helt stereotypa. Välansade gräsmattor, som innehåller BARA gräs, spikraka gångar, klippta rosor, rensade trädgårdsland, beskurna fruktträd. Och så vi! Jag anser att man bör införa det moderna uttrycket mångfald vad det gäller trädgårdsskötsel i kedjehusområden. Vi har en mycket "spontan" tomt som lever sitt egna liv.

Så jag säger bara: "Länge leve mångfalden."

4 Kommentarer:

Blogger Bloggblad tycker...

Bra, tack! "Spontan trädgård" Det var ett nytt ord som jag kan få låna, va?
Jag tycker bättre om svenska ord - hittills har jag kallat vårt sätt att (inte) sköta trädgården för "Wild gardening" som jag hört på teve att det är väldigt trendigt.
Såna trender hakar jag gärna på.
Men visst - det är skönare att säga gonatt till trädgården barfota i långt mjukt gräs, än på välklippt stubb!

3:11 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Låna vad du vill....har en kantklippare står här... så gott som nyskick!

Jag/vi avskyr att påta i trädgården. Det är därför vill flyttar in i en lägenhet till hösten.

3:48 em  
Anonymous Anonym tycker...

Här har funnits potatisland, grönsaksland, örtagård o gud vet vad.... vi plöjde ner hela skiten o sådde gräs....växthuset rev vi ner..... i år har jag inte sått ett endaste frö.... nu låter vi naturen sköta det mesta själv o här är så underbart grönt o blommande frodigt....Så länge jag tycker det är kul att köra åkgräsklippare så stannar jag/vi här...Snöskottning har vi redan tröttnat på... ett steg närmre stan...o lägenhet.

4:44 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Ja, det var snön som kom i slutet på februari som avgjorde att vi skulle sälja huset. Nu blir det en 6 rummare på stan. Bara asfalt så långt ögat kan se! Ingen mer snöskottning för oss inte.

6:04 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka