.

Mamselamsen

lördag, juli 02, 2005

Jag ÄGER...

hela huset idag. Ohhh...vad härligt! Min lille "Hummer" har precis åkt iväg på en av dessa seriösa och mycket allvarliga Hästskokastartävlingar. Idag befinner de sig i Åseda. Måtte det gå bättre än förra gången, då han kom hem som ett åskmoln. Han gick runt i huset och muttrade: "Vem f..n kommer ihåg en fyra." (Tävlingsinstinkt saknas inte... Jag vet!)

Men vad ska jag då hitta på hela dagen? Borde klippa gräset... rensa bort lite av vårt ovanligt frodiga ogräs... diska skitiga stekpannor... tvätta... bädda rent... dammsuga...

Nä, det ska jag inte! För jag ska sjunka ner i en solstol och fortsätta på "Matilda" av Roald Dahl. En alldeles underbar liten bok om en ovanligt intelligent femårig flicka med övernaturliga krafter, som räddar skolkamrater och fröken Honung från rektor Domderarsson. Läs den och bli glad.

Ebba von Sydow vs Mamselamsen
-Skor. Nä, inga alls. Varit ute och sprungit som en älva i det daggfyllda gräset. (Fy tusan, vad jag ljuger.)
-Byxor. Pyjamasbyxor med gummiband i midjan. Flanell med små nallebjörnar. Inköpt på HM för sådär 15 år sedan. Överdelen vet jag inte var den är just nu.
-Top. En jättelång T-shirt som det står Hollywood över bröstet. Köpte en tre-pack för 10 dollar vid ett av mina första besök i LA.
-Strumpor. Några mörkblå med "golfrutor" på sidorna. Jag tror att det egentligen är Stephans... "what the heck", han är ju inte här. =)
-Två GULD-collier. Varav ett med ett stort brilliant-hjärta (ebay!)
-Vigselringar. GULD och brillianter. Glittrar!
-Studs i öronen. CZ, men glittrar så det räcker.

Håhejoj dådå.

4 Kommentarer:

Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Jag vet.... trodde först att det bara var en barnbok. Men ack vad jag bedrog mig... tack o lov.

10:18 fm  
Blogger X tycker...

Ja, sannerligen. "Matilda" är faktiskt en jättebra bok. Finns som film också, men boken är inte helt oväntat bättre.

12:31 em  
Blogger Bloggblad tycker...

Jag läste också den boken med stor förtjusning - sen svepte jag hans andra av bara farten, både vuxen- och barnböckerna.
Vad gäller märkeskläder så är jag bara intresserad av ett enda märke: storlekslappen, att det inte står FÖR höga siffror... och att de inte höjs för varje säsong.

Däremot är jag kvalitetsfixerad: plaggen ska hålla länge.

9:21 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

bloggblad. Vill du bli glad, vad gäller storlekar, ska du handla på Lindex. De har ändrat sina small, medium och large. Jag är nu för tiden en small. Jag känner mig så nöjd när jag går med en påse där ifrån. Hmmm...undrar om de fått merförsäljning p.g.a. denna ändring.

11:26 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka