.

Mamselamsen

torsdag, september 03, 2009

Apropå inlägget nedanför.

Det är när jag läser om bl.a. det som SJ genomför idag.... som min längtan aktualiseras... igen!

Flytta fjorton mil ut i skogen.

många gånger har dessa tankar formats i mitt huvud.... och hur vi ska leva.

1. Internet vill vi ha.... IPRED-lagen får man ju leva med.... för fördelen med Internet är större än risken för att någon ska börja kolla mig och mina förehavanden på Internet.

2. Vi ska producera vår egen el... kanske ett eget vindkraftverk... eller som jag drömmer om... ett elproducerande vattenhjul i bäcken/ån som självklart ligger inne på tomten.

3. På vinterhalvåret ska det lilla huset värmas med hjälp av vedspisar och kakelugnar.... för självklart kommer även det att finnas i huset.

4. Bankkonton ska vi ha.... men mina inköp ska ske kontant. Ingen jäkel har med att göra var jag gör av med mina pengar. Internetbank kommer jag att ha, utifall det kommer några räkningar.

5. Lånekort på bibblan? Tja, jag vill ju låna böcker.... trots att man genom att kolla mina lån, kan få fram en skuggfigur av mig. Så det får vara kvar.

6. Medlemskort i affärer går fetbort. Ingen ska kunna se vad jag köper.

7. Bil måste vi ju ha... p.g.a. av de där 14 milen. Bensinen ska betalas kontant.... och något bensinkort ska vi inte ha.

8. Vi kommer att vara kopplade till vattennätet.... för vatten och avlopp vill vi ha. Någon måtta får det vara på "grönavågandet".

8. Ingen sophämtning... allt kommer att tas om hand av oss själva för soporna kommer att bli ett minimum.

Och sen en massa annat som jag inte kommer ihåg just nu, fast de finns i bakhuvudet,

Sist men inte minst... vi ska döpa vår lilla värld, där långt ute i skogen.... till "Utopia"... och där.... där ska vi leva på kottar och kärlek.
St
Faksimil

Over and out/Mamselamsen

1 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Ja ... alltså ... hur kul är det att man, på mitt bankkonto, kan utläsa vilka affärer jag handlat i och när jag gjort inköpen då jag använt mitt VISA/Mastercard-kort.
Informationen blir ju tillgänglig för bl.a. min bankman/kvinna?

Därför har även jag infört kontant betalning på de flesta ställen.

Men ok, ICA-rabatten tar jag emot, eftersom jag bara handlar vardagsmat där. MEN jag blir ju då registrerad på den ort jag handlat på.

Fast jag inte har eget telefonabbonnemang så finns jag ändå registrerad på sambons telefon. Knäppt! Integritetskränkande.
/T ss

12:25 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka