.

Mamselamsen

fredag, augusti 28, 2009

En halvmil avklarad... uppblandad med lite tankar.

Denna rundan var fasen inte att leka med. När jag öppnade dörren, var det som jag steg in i en vägg av hetta. Herre Gud, så varmt det är ute. Men jag kämpade på... med svetten, som vanligt, rinnandes in i öron och ögon.

Men hur som helst... när jag gick där i skogen konstaterade jag att vi i Nybban kommer att få fläckvis kall vinter.... och fläckvis varm. Det säger iallfall rönnarna. Vissa dignade av rönnbär och andra hade bara några få klasar.

Så till Er som vill veta. Precis när man går in i Joelskogen kommer det att bli rätt varmt... men lite längre fram mot campingen kommer det att bli svinkallt... ja, faktiskt hela vägen ner till Pukeberg. Hur det blir här runt huset har jag inte kollat än... gör det i eftermiddag, när jag tar en tur till Willys.

För visst är det väl så, att det är alldeles alldeles sant att antalet rönnbär kan spå vintern? Om inte, har jag varit grundlurad under hela mitt liv. :-)

Men jag tror att det är alldeles alldeles sant, för kolla bara på detta kortet. Kolla så mycket rönnbär... och kolla så kallt det är.
Rö
Så fläckvis vinter är att vänta i Nybban.

Over and out/Mamselamsen