.

Mamselamsen

torsdag, december 11, 2008

Vad jag tycker om massors med miljarder till bilindustrin.

Om det tycker jag inte. Känns som konstgjord andning... och i längden till ingen nytta. Det är lite som att en privatperson tar nya krediter för att betala de gamla... på något vis.

- Massor med miljarder för att människor ska få behålla sina jobb. Hur länge då? Ett par år... och sen är det som vanligt igen. Hade det inte varit bättre att göra som jag skrev i ett inlägg längre ner.... låt de som är nära pension få "lön" fram tills att det är dags för de gyllene dagarna och låt de yngre (20-62) jobba vidare. Eller låt de utbilda sig/omskola sig... bilindustrin känns ändå dödsdömd i Sverige.
- Massor med miljarder för att bilindustrin ska bli lite "grönare". Men ojsan hoppsan.... hade Ni storfräsare med mångmiljonlöner inte kunnat räknat ut det med tårna. Och kunde Ni inte heller räkna ut att en konjunkturnedgång var på gång.... så Ni kunde förbereda lite för det. Ja menar det krävs ju ingen större Einstein för det. Eller blev Ni helt enkelt fartblinda?
- Vem kan med säkerhet garantera att pengarna verkligen stannar i Sverige och inte slussas över till Ford och GM i USA? Och vad händer om dessa företag går i konkurs.... hörde att något av dem... kommer inte ihåg vilket... inte har kapital nog för att överleva mer än ett par månader. Och vad händer då? Kommer det ett litet mail till VD:n i Sverige med orden "stäng skiten"?

Dock kan jag eventuellt tycka att de miljarder... ganska få... är OK... de som går till utvecklandet av nya alternativa bilar. Men varför ända in i h***vete har de inte gjort det på egen hand förut?

Inget snack här om koldioxidens påverkan på klimatet... för den grejen går jag inte på. Men vi behöver använda andra energikällor än vi gör idag. Oljan är ju trots allt ändlig.

Jag kan berätta varför jag tror att Volvo och Saab går halvmediokert. De är för dyra! Jag som aldrig skulle köpa en ny bil, tittar inte ens på en begagnad Saab eller Volvo om/när jag ska byta. När vi bytte bil för några år sedan gick förbi alla "svenska" bilar och gick raka vägen till en koreansk... Hyundai. En kanonbil till ett kanonpris.... och som går som en klocka, fortfarande efter snart nio år.

Så, så är det! :-D

Over and out/Mamselamsen, förmodligen Einsten

3 Kommentarer:

Blogger Unknown tycker...

Dom gjorde samma sak med Kockum när det krisade...

jag fattar inte varför staten ska gå in och rädda företag som misskötter sej..Faktiskt inte..

Det är privata företag som inte
hänger med i utveckligen..*som med alternativa bränslen*

Vilket annat företag som helst skulle få gå i konkurs

Hur många miljoner har inte Saab och Volvos VD:ar plockat ut som bonus under de "goda tiderna"?

Ford GM? De tog varsitt företagsflygplan för att tigga pengar i kongressen..
Då anser inte jag att man har gjort allt som man kan göra för att skära kostnader och kanske slippa tigga pengar..

Lalala åsikter har jag många...


Pöss på dej mams och trevlig helg..Bullarna såg smaskikata ut

7:25 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Pöss på dig också... jag vi kanske tänker i andra banor än många andra. Det är väldigt sorgligt för alla som nu är varslade eller uppsagda... men det finns ju faktiskt andra branscher som har det likadant... typ sjukvården och hemtjänsten. Hur många extramiljarder ska staten gå in med där?

Nä... jag tycker att min idé om att låta människor som är mellan 62 och 65 och som vill, får "lön" fram till pensionsdags. Vi kommer ju ändå att få arbetskraftsbrist om några år, p.g.a. alla pensionsavgångar. Varför inte slå två flugor i en smäll redan nu?

10:49 fm  
Blogger PGW tycker...

*nickar instämmande och suckar*

3:52 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka