.

Mamselamsen

fredag, december 05, 2008

Ibland fattar jag inte hur folk tänker.

Varje morgon brukar jag lite slumpvis susa runt på en par bloggar och läsa lite grand. Idag hamnade jag på en ung "flashig" mammas blogg, där hon förfärades över alla hemska juldekorationer som ungarna tar hem från dagis och skola. Hon tyckte att de var så vansinnigt fula och vill helst inte ha dem framme.... och frågade sina läsare om det är OK att smuggla ner dem i soppåsen vid nyår. Jag förmodar att denna unga mamma vill ha ett "inredningstidningsriktigt" hem.

Stackars människa!

Jag har massor med julgrejor som ungarna gjort. De är inte perfekta... en del lite skrattretande... men fatta med vilken känsla jag ställer upp alla dessa tomtar och ljusstakar. För att inte tala om de två broderade tavlorna som Jessica under många tårar gjorde till mig som julklapp. Alla dessa julsaker har hedersplatsen i vårt hem... för är det några av våra julsaker som är viktiga... så är det dem... alla de andra juldekorationerna kan jag ju köpa nya.
Hantverk
Inte så heminredningsstylish..... men känsla... familjekänsla!

Sammanfattning: Vissa vill ha en snygg jul och andra vill ha en mysig jul.

Over and out/Mamselamsen

13 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Jag håller med dej!

En dag kan dessa sned och vinda saker (som är gjorda med mycket möda och kärlek) vara det värdefullaste hon har. Jag har massor som mina barn tillverkat och så har jag en liten blå tygbit = en duk med ett "broderi" som föreställer en gran. Det är bara konturen av en gran, garnet är ljusblått och granen är vinglig, MEN den tillverkade min man när han gick i skolan och nu är min man död och jag kan inte tänka mej jularna utan att duken ligger på bordet. Det här blir tredje julen utan min man.

10:40 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Håller med; ungarnas sneda och vingliga saker är väl underbara!!!! Gjorda med sån möda. Och kärlek.
Klart de ska fram!!! Likaså deras häftiga sätt att klä julgranen...fjorton bollar på samma gren, tycker det kan få vara så. Den tiden är inte så lång.
http://rosaluciabloggagratis.se

11:52 fm  
Blogger Béatrice Karjalainen tycker...

Jag håller nog med er båda. Läste inlägget du syftar på (utan att komma ihåg vems det var just nu) och skrattade lite igenkännande.

Vissa saker sparar jag och andra försvinner i främst pappersinsamlingen. De klipper tex. ut ett ton med snöstjärnor varje jul. Sen så är det en del flirtkuleskapelser som knappt hänger ihop som oxå försvinner efter en jul men utan smusslande. Det kommer nya likadana nästa år. Men i våra lådor finns det julsaker som jag gjort som liten och som barnen gjort och som åker fram vid jul (inte i år dock när vi inte skall fira jul hemmaa skiter jag i julpyntande bara julgardiner och adventsljusstakar/stjärnor är framme).

1:00 em  
Anonymous Anonym tycker...

Vad är det du säger, jag tycker minsann mina lertomtar ser HELT perfekta ut. :-) Vänta bara, jag var just på Panduro, så det kanske blir hemmasnickrat julpynt även i år.

1:55 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Jessica: H U R R A !

1:57 em  
Anonymous Anonym tycker...

Hehe... Jag är en sån där mamma som ibland smusslar bort det barnen gjort efter jul och vissa saker får de bara ha på sitt rum (se här om du vill http://erikssonsinorr.blogspot.com/2008/11/adventspysslande.html )men många saker sparas och tas med kärlek fram varje jul...

2:20 em  
Anonymous Anonym tycker...

Håller med dig fullstændigt! Min finaste tomte ær en klump i trolldeg som dottern gjorde på dagis. Den har hedersplatsen. Asful før andra, men værdefull før mig. Dottern skæms fortfarande før den (hon fyller snart 18) men ær samtidigt glad att jag vill ha tomten framme.
Dæremot bannade/bannar jag fula julgranskarameller :)

Nær min farmor dog fick jag alla tomtar , dukar och broderier som jag kæmpat ihop som barn. De betyder mycket før mig idag, før de ær en lænk tillbaka till farmor och farfar som jag saknar jættemycket.

2:54 em  
Anonymous Anonym tycker...

Helt rätt Mamsan! Jag började nästan lipa när Linus kom hem med sitt första pyssel från dagis. En gul stjärna i papper som han klistrat paljetter på. Men visst... när åren går kanske det blir lite mer =)

Förresten så ska Linus bli storebror till våren. Men det visste ni väl redan? Nybban är ju inte så stort. Förra gången visste ni ju att jag var gravid redan innan jag var det =)

När jag märkte att jag var gravid så tänkte jag direkt: kanske skulle flytta till baka till lägenheten... kommer att sakna er hjälpsamhet när pyret kommer.

Ha det bra, kram Jenny.

3:29 em  
Anonymous Anonym tycker...

håller med dig!
monica

4:00 em  
Blogger Humlan tycker...

Ett riktigt hem är för mig fyllt med minnen och personliga saker, annars blir det en visningslägenhet i stället för ett hem.
Sedan får man kanske rensa lite bland alla saker ibland, men det är en annan sak.

8:33 em  
Blogger Klimakteriehäxan tycker...

Har också spart det mesta, men inte riktigt allt. Fast det som finns, det är fint - i mina ögon!

9:58 em  
Anonymous Anonym tycker...

Med fyra barn och två bonusbarn är det inte få toarullstomtar och garntomtar och "julbonader" jag har fått - och jag har sparat på allt. Toarullstomtarna har precis plats mellan ytter- och innerfönster, dom syns utan att stå i vägen. En del garntomtar har katterna dödat, men många finns kvar.
"Sparsmakat och avskalat", vad är det för nåt :-).

11:16 em  
Blogger Tutte i blåbärsskogen tycker...

Ja, då är vi många som samlar på ungarnas hantverk. Faktum är att jag har en stor mapp i källaren också, med en massa teckningar från när ungarna var små.

Jenny: GRATTIS! Jag hade inte en aning... men så är jag inte typen som lyssnar på skvaller... det är liksom ingen som skvallrar, då jag inte är intresserad. Behöver du hjälp någon gång.... bara kom upp.

/Mamselamsen

11:20 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka