.

Mamselamsen

söndag, oktober 12, 2008

Hur mycket pallar man med egentligen... och hur intressant är det?

Du är vad du äter
Bröllopsform
SOS Gute
Bonde söker fru.
Idol
Stjärnor på is.
Top model
Hells kitchen
SOS Familj
Lyxfällan
Supernanny
Färjan
Fab 5
Make me a supermodel
Äktenskapsakuten
Sjukhuset
Extreme homemakeover
Roomservice
Design Simon & Thomas
Äntligen hemma
Ensam mamma söker.
Stilpoliserna
Rent hus

Detta är bara några av, vad jag kallar dokusåpor. Det finns fler, men jag kom inte ihåg eller orkade leta reda på fler bland TV-tablåerna.

Hur mycket pallar man med av skit? För ingen kan ju komma på att säga att "Färjan" är speciellt bra. Jag kollade på första avsnittet och kommer aldrig att kolla igen. Och "Bonde söker fru", som tydligen har börjat igen... aldrig!

Jag kollar på "Idol"... ibland "Hells kitchen" och väntar på att det ska komma en ny omgång av "Project runway"... men resten? Nä, jag lägger hellre tiden på min egna dokusåpa här hemma, som kan vara nog så dramatisk och spektakulär ibland.



Här nedanför kommer alla mina stora funderingar runt detta. Orkar du inte läsa, så är det OK.

Ibland får jag känslan av att det var bättre förr. Förr, när det inte fanns så mycket att välja på... saker som man idag tar för givet och då tänker jag inte bara på TV-utbudet... utan allt! Man fick längta och vänta.... det blev högtidsstunder. Idag proppas vi fulla av "högtidsstunder" hela tiden och ribban måste höjas. Vad är nästa steg?

Jag kan utveckla detta hur långt som helst. Vi har det alltför bra (de flesta av oss) och kan i princip skaffa oss allt det som man förr verkligen fick kämpa och vänta på.... om det än genomfördes. Det behövdes inte så mycket för att man skulle känna tillfredställelse i livet. Jag minns högtidsstunder, som när jag, syrran och brorsan fick dela på en Pommac.... det hände inte ofta. Glasen ställdes upp bredvid varandra och Gud nåde den som fick en droppe mer än den andre. Men oh.... vad den läsken smakade underbart och jag var lycklig... och som Ni märker, kommer jag ihåg känslan.

Hur många av Er upplever idag en läsk som en riktig lycklig högtidsstund?
Pom

Nä, just det. Ribban har höjts... det behövs mer.... mycket mer.

Over and out/Mamselamsen

7 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

En liknande högtidsstund när mina två yngre bröder och jag fick dela på en halv liters jordgubb-päron-vaniljglass paket. Storasyster fick dela...oj va det måttades, sen njutningen av att bestämma vilken smak som skulle sparas till sist. Ja, det var lycka!

10:26 fm  
Blogger Tutte i blåbärsskogen tycker...

Precis!

/Mamselamsen

11:06 fm  
Blogger Tankevågor tycker...

Håller med dig till fullo!!
Jag gillar att lyssna på radio. Karlavagnen och Naturmorgon...sån nörd är jag. ;)

Minns också hur det var att någon gång få en läsk när man var liten. Mest blev det på semestern hos släkten på Gotland. Pommac och en som hette Merry (grön flaska) var favoriter. Kommer du ihåg den?

11:23 fm  
Blogger Tutte i blåbärsskogen tycker...

Jupp... den hade en lite annan form på flaskan.

/Mamselamsen

11:26 fm  
Blogger Karriärmamman tycker...

Åh, Pommac..det där väcker minnen. Och jag håller med dig...läsk var en högtidsstund när jag var liten, idag verkar många dricka det lite närsomhelst (dock inte i den här familjen faktiskt...)

7:02 em  
Anonymous Anonym tycker...

Om man, som jag, blir jäkligt fet av läsk och dessutom får extraslag av koffeinet är de definitivt en högtidsstund när jag på lördagen unnar mig en liten flaska Cola.

9:56 em  
Blogger Sister Sinister tycker...

Åh, har exakt likadana minnen rörande läsk och uppdelning till sista droppen. De dagar hela familjen var hemma och vi fick äta efterrätt till maten och som sedan spenderades med sällskapsspel som fia eller luffarschack; det var lycka. Problematiskt att påstå att saker och ting var bättre förr, javisst, men jag håller med. Det är svårt att bli tillfredställd och nöjd i "dagens samhälle". Än svårare att vara lycklig.

12:01 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka