.

Mamselamsen

lördag, juli 12, 2008

Fredagsskapande.

Jäklar vad gott det blev!

Fläskfilémedaljonger inlindade i Parmaskinka.
Mat2
Jag bara brynte till dem i stekpannan. När det var klart lade jag på en tjock skiva Västerbotten på varje medaljong.... och så sjuss in i ugnen!

Nästa ingrediens var torkade "trattisar". Jag stötte dem i morteln... gick så där, eftersom det var så galet fuktigt igår och svamparna sög åt sig och blev lite halvsega.
Mat3
Sen är det bara att dra igång med såsen. Och ingen perfekt sås i detta huset utan en skvätt jordgubbssylt och kalvfond.
mat 1
Till detta serverades hemlagade Pommes Chateau och Tomatsallad.... och massa Chill out!

Dra mig på en talgpinne vad vi åt. Det enda som det fanns lite kvar av när vi reste oss... var lite sås och tomatsallad. Japp, Stephan åt för tre!

Fast innan maten.... eftersom det var lite extrafolk här, serverades Strawberrydaquiri på balkongen, där vi satt och "njöt" av utsikten (ett sönderbombat Vietnam). Faktum var att jag hade gjort så mycket daquiri i mixern så det blev både en och två drinkar innan maten. :-)

Men kvällen blev trevligt lång och vi uppdaterade varandra om vad som hänt de sista åren, för så länge sedan var det som vi träffades sist.

Nu ska disken tas om hand... eller rättare sagt... Stephan ska ta hand om disken... jag lagade ju maten! Nån rättvisa ska det ju vara. :-)

Over and out/Mamselamsen, funderar på att anmäla sig till programmet Top-chef. :-)