.

Mamselamsen

lördag, juni 28, 2008

Jag blir lite irriterad... fast bara lite.

Här har vi en bild en nybliven mamma.
mamma
Fantastiskt!

När jag tänker på min tid som nybliven mamma, tänker jag på plufsig mage, skitigt hår, kroniskt trött och ständigt nerspydd högeraxel. En sunkig men lycklig mamma.

Vad är det för konstiga signaler som sänds ut till unga människor idag? Stackars Er om Ni tror att detta är normalt. Snacka om att Ni kommer att åka på en rejäl käftsmäll en dag.

Over and out/Mamselamsen

8 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Hon ser ju ut som en Barbiedocka !
Kanske det är en Barbie-baby ?

//Trätofflan :-)

8:48 em  
Anonymous Anonym tycker...

ja visst er det tragiskt med dessa lyckliga bilder o reklam snuttar!
ALLT ska var så perfekt och man ska vara så duktig! Titta bara ekströms nya reklam om ferdig paj i påse??? Den ska vara så enkel, men Som mor o dotter rotar fram allt man ska baka med + att dom tar en massa mjöl i ansiktet?
Och ska låtsas vara duktig innan fika gästerna kommer!! *larvigt*

8:50 em  
Anonymous Anonym tycker...

Haha, mer rätt än så kan det knappast bli som du så bra uttryckte det.

9:10 em  
Blogger e tycker...

Men tänk dig hur mycket de måste ha kämpat för att få till bilden. Jag kan se allt kräk, skrik, ätande, en liten bajsblöja kanske och där finns fem sekunder att ta bilden på. Mohahaha. Eller så är det så tragiskt för just det här barnet att det inte har en förälder som gör allt det där.

9:21 em  
Anonymous Anonym tycker...

Fast INNAN man kommer dit vill ingen lyssna på hur det kommer att vara. Det märker vi på Föräldrautbildningen. Bara förlossningen är viktig tycker mammor o pappor. Vi barnmorskor försöker fokusera på livet efter, tillsammans mad barnet. Men det har inget lyssnarvärde!!
Själv tyckte jag det var som du beskriver det.

10:10 em  
Anonymous Anonym tycker...

Min tid som nybliven första-och-endagångsmamma var totalt kaos! Med en förlossning som slutade med akutsnitt fick jag ju hela världen omkullkastad, om hur det "skulle" vara. Tiden som följde var helt galen, när man försökte greppa livet som förälder, mat- och sovtider. Magknip och spyor. Minns hur jag knappt orkade se mig i spegeln på hela dagen, knappt kom ur kläderna, och försökte komma ikapp och tillbaka in i sin ombakade kropp och sitt omformade inre.

Och är det inte så det är? Man matas med hur en graviditet, en förlossning och ett föräldraskap SKA vara. Och så blir det något totalt annorlunda, inget är som det står i böckerna.
Men det kanske är just sådana här bilder vi behöver, för att våga föra släktet vidare överhuvudtaget?

11:06 em  
Anonymous Anonym tycker...

Håller med Mamsan........och Gammelmamman "has a point". Jag tycker vääldigt synd om den nya tidens föräldrar - de fattar inget om hur verkligheten är....och tänk på alla kändisar som hinner med hela det s.k. livpusslet och så spränger de in poweryoga och fika med väninnorna i alltihopa. Det är bara b å g.

9:02 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Mmm.... att bli förälder för mig, var att låta EGOT ta tre steg tillbaka och låta en hjälpslös varelse komma i första rummet. Och jag lovar, det var värt varenda steg.

När jag nu har följt ungarna under dessa 30 år, blir jag bara lyckligare och stoltare för varje dag.

Jag var inte så vacker och pudrad under några år... men det å andra sidan har jag hunnit ta igen tusenfalt. :-)

10:53 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka