.

Mamselamsen

torsdag, januari 17, 2008

Om det ringer en gång till, slår jag snart ner någon.

För ett par år sedan anslöt jag mig till NIX-telefon, bara för att jag inte stod ut med alla dessa telefonförsäljare som ringde stup i kvarten. Men nu har det börjat ringa igen. Igår var det en som ville sälja rakhyvlar till karlar som var 40+. Jag blev i och för sig nyfiken på vad det var för särskilt med dem, men blev mest bara irriterad och frågade hur det kom sig att de ringde till oss... vi som har NIX. Då fick jag reda på att man måste uppdatera det hela efter en viss tidsperiod..... och det håller jag på med just nu.

Om någon inte vet hur man gör: Först ringer man 020-277000 och anmäler sig. För att det inte ska bli något fel, ska man ringa tillbaka efter två dygn för att bekräfta det hela.

Ok... jag är på gång med att spärra det hela nu.... för allas skull.... även telefonförsäljarnas, för idag har det redan ringt två. Den första ville att jag skulle köpa de där 40+-rakhyvlarna igen.... sen var det en som ansåg att jag hade världens sämsta telefonabonnemang och verkligen borde byta till det han sålde. Ärligt talat fick han inte tala till punkt..... jag snäste av honom och lade på luren. Stackars honom..... han kan ju inte veta att jag tre minuter innan hade fått ett säljsamtal om de där jävla rakhyvlarna. F´låt, försäljare från "vaddetnuvar".

Men ringer det fler idag och försöker kränga de där rakhyvlarna igen, vet jag inte riktigt vad jag tar mig till. Sparkar på Stephan, för att han är så jävla korkad att han har skäggväxt?

Over and out/Mamselamsen, som kan vara hur otrevlig som helst.

11 Kommentarer:

Blogger Unknown tycker...

Shit visste inte att det behövde förnyas
Jag bara snäser "jag har nix censur,censur" och slänger på luren

Undrar efter hur lång tid?

3:37 em  
Blogger Tutte i blåbärsskogen tycker...

Cian: Det visste inte jag heller.... förrän igår.

/Mamselamsen

4:30 em  
Anonymous Anonym tycker...

Men visst gäller spärren bara i några år? Är det inte så att man måste anmäla igen? Har för mig det kan vara så, hur konstigt det än låter. Man borde få registrera sig om man villa ha folk som ringde och ville sälja saker hela dagarna.

5:32 em  
Anonymous Anonym tycker...

Det brukar då och då ringa nån försäljare trots att jag har aktiv NIX. I samma sekund som jag begriper att det är en försäljare ber jag vederbörande hänga kvar, slå av mikrofon och lägga luren vid sidan mig med högtalaren på, tills jag hör samtalet brytas. Trakaserar det företaget mig så är jag ojust tillbaka.

4:28 fm  
Blogger Tutte i blåbärsskogen tycker...

Sagoslott: Jag trodde att detta med NIX var för all tid och evighet, men den första försäljaren hade i alla fall vänligheten att upplysa mig om att så inte var fallet. Fast snart har vi det igen.... puh.

Djp: Jag vill egentligen inte vara otrevlig mot säljarna.... de gör ju bara sitt jobb och ringer till de telefonnummer som kommer upp hos dem. (Jag var själv säljare under en mycket kort tid och vet hur otrevliga folk kan vara) Det är ju egentligen systemet med telefonförsäljning som i mina ögon är så himla galet.

/Mamselamsen

9:05 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Mams; Det är skillnad på otrevlig och ojust. Du är inte ensam om att jobba med försäljning via telefoni. I mitt fall har jag arbetat för flera olika företag som alla agerat just och respekterat NIX. Tilläggas skall kanske att det inte är så konstigt att många inte känner till att NIX skall förnyas eftersom den förändringen skedde härom året. Tidigare gällde NIX-registreringen fram tills man själv avanmäler eller telefonnumret får en ny abonnent. Av någon outgrundlig anledning, (troligen företagslobbyism), har det dock ändrats.

9:29 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Information finns på www.nix.nu.

Detta kopierade jag från deras första sidan på sajten:

"Den som vill spärra sitt fasta telefonnummer ringer 020-27 70 00.

OBS! Inga nummer kommer att tas ur systemet utan att abonnenten först via brev fått en förfrågan om de vill vara kvar."

/Tss

10:07 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

djp: När det nu har dykt upp samtal här, har jag inte varit oschyst...... jag har varit riktigt otrevlig!!(Stackars satar, jag har nog gett dem psykiska framtida men) :-)

Vad gäller NIX.... kan jag mycket väl tänka mig att det är så. Men jäklar... snart har jag det igen. Får bara hoppas att jag inte "flippar" ur helt innan dess.

10:08 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Tina: Konstigt! Varför skriver de så, när det inte är så.

10:09 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Det finns diverse undantag. Och dessutom tror jag att man chansar trots att man vet att man egentligen går över gränsen.

MAn kan läsa på NIX sajt: "Konsumentverket övervakar att reglerna följs och ingriper mot avsteg."
Tss

10:17 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Stoppa "Olle i grind", vänligt men bestämt är mitt råd.

Allt handlar om PENGAR! Företagen vill tjäna pengar men det handlar även om MINA surt förvärvade slantar!
/Tss

10:20 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka