.

Mamselamsen

onsdag, januari 09, 2008

Bara bröst i badet.

Tänk så lite jag bryr mig.

Jag själv var tonåring på 70-talet och sprang omkring topless på alla badstränder. Jag hade bränt bh:n ..... och brösten svävade alltid fritt, med allt vad det innebar av gloende killar/karlar.

Med åren har dock mina då utskjutande tuttar blivit lite mer av den nedåthängande sorten och bh blev nödvändigt. Inte för "snygghetens" skull, utan för att när jag gick eller sprang sattes de i rejäl rotation.... och det gjorde ont.

Idag kör jag med stabil bh och i badhuset har jag baddräkt..... det sistnämnda har jag alltid haft där, då jag vill känna mig lite mer påklädd än på stranden. (När jag bodde i ett samhälle nära Nybro, fanns det en "äckelbadvakt" i simhallen, som tog alla tillfällen i akt att gå in i damernas duschrum och "smeta" sig mot alla nakna kroppar. Denna snuskgubbe fick tack o lov sparken.)

Men om nu kvinnor vill vara topless i badhuset..... gör det. Jag skiter i det, men räkna med att vissa människor kommer att dras till simhallen för att vrålglo och med all säkerhet bli upphetsade och Ni blir "runkobjekt". Och räkna med "fulgubbar" som... ojsanhoppsan... råkar simma in i Er och och som av en händelse råkar ta Er på brösten.

Jag undrar hur lång tid det kommer att ta innan den första badhusrelaterade våldtäkten kommer. Fel.... javisst..... men det finns många sjuka människor "out there".

Over and out/Mamselamsen

För att göra en jämförelse. Att gå omkring topp-less är ungefär detsamma som att gå omkring med massa tusenlappar i händerna. Risken för att bli rånad stiger gigantiskt, trots att det är olagligt att råna folk. Alla människor lever inte på rätt sida om lagen eller har en normal sexualdrift och kan lägga band på den.

Detta handlar inte om jämställdhet... det handlar om att skydda sig från människor som inte riktigt är som de ska i huvudet, då faktiskt sexualdriften är den starkaste driften hos däggdjuret homo sapiens.... och hos en del spårar den ur.

Men vill Ni till varje pris vara topless.... då ska Ni det... mig stör det inte. Själv lägger jag min energi på att kvinnor och män ska ha lika lön för lika arbete.

6 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Dina funderingar är så klockrena:)

1:24 em  
Blogger Tutte i blåbärsskogen tycker...

Tack!

/Mamselamsen

1:55 em  
Blogger Unknown tycker...

Badhusrelaterade våldtäkter finns tyvärr redan :(



Men jag håller med dej..Som för det mesta med andra ord

Prioritering lika lön känns mer angeläget

Kram

Hoppas ni mår bra och god fortsättning

2:39 em  
Blogger Tutte i blåbärsskogen tycker...

Cian: Det visste jag inte... hu så gräsligt.

Japp.... handlar om att, som Dr Phil säger, "Att välja sina fighter."

Japp, vi mår bara bra... och god fortsättning till Er också.

/Mamselamsen

3:10 em  
Blogger dyermaker tycker...

Halva makten - hela lönen!

4:57 em  
Blogger Tutte i blåbärsskogen tycker...

Ja, det är klart.

/Mamselamsen

7:42 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka