.

Mamselamsen

söndag, december 30, 2007

Blir jag förvånad?

Jag läser i Aftonbladet om fiaskot med bistånd till Afrika . Blir jag förvånad? Nä, faktiskt inte ett skit. Inte över det eller annat "ansvarsfullt" som Sverige gjort.

Jag minns den tiden när jag var mässjänta på ett svenskt fartyg och jag fick reda på genom arbetskamrater hur de fraktade svenska vapen till ett land långt österut, som var bojkottat. Jag var med på ett fartyg, där vi lastade konserverad frukt i Mocambique..... frukt som var från Sydafrika (som då var totalbojkottat)!! Frukburkar som transporterats upp till Mocambique för ommärkning, så det inte stod Sydafrika på dem. Det transporterades ner vansinniga saker i bistånd till länder runt ekvatorna..... typ snöhyvlar och flaggstänger.

Maskiner och fordon som efter revolutionen i Mocambique fraktades dit, för att hjälpa till med uppbyggnaden av landet, såldes inte helt sällan vidare till andra länder.

Listan kan göras lång, men jag konstaterar att på den tiden, verkade vårt fina bistånd vara ett sätt för företag i Sverige att bli av med skit som de inte kunde bli av med på något annat sätt. Vår "solidaritet" verkar endast ha varit ett spel för galleriet

Så det som idag klassas som rättvisemärkt och andra liknande symboler ställer jag mig mycket tveksamt till det, då ryktet nått mig att produktionen ser ut på ett sätt vid kontroller och ett annat när kontrollanterna åkt sin väg.

Jag skänker pengar, både genom skatt och frivilligt, men vill inte se att en stor del av pengarna går till "höjdarnas" lyxliv, till projekt som inte fullföljs eller till projekt som inte kommer den lilla människan till godo.

Nä, jag skänker inte frivilligt något till SIDA!

Däremot går jag aldrig förbi en bössa från Frälsningsarmén, Röda korset eller UNICEF. Sedan skänker jag emellanåt pengar till EB-fonden, då det ligger mig speciellt varmt om hjärtat.

Tja, det vara bara det.... nu ska här förberedas inför morgondagens nyårsafton.

Over and out/Mamselamsen

5 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Hade inte du slutat att blogga?Har kanske fel?
Om så var fallet varför har du börjat igen?

11:35 fm  
Blogger Rexxie tycker...

Bojkotta Frälsningsarmén, de diskriminerar homosexuella!

1:31 em  
Blogger Tutte i blåbärsskogen tycker...

anonym: Jag svarar inte på anonyma kommentarer. Och att jag har börjat blogga igen.... har du egentligen med det att göra?

Rexxie: Det visste inte jag. Hur?

/Mamselamsen

2:25 em  
Blogger Rexxie tycker...

Svar från Frälsningsarméns svenska del om man kan vara med i Frälsis:

Den som är homosexuell men inte lever ut sin läggning får bli civilmedlem och kan till viss del även arbeta inom Frälsningsarmén, till exempel inom öppenvården. Den som lever ut sin homosexualitet kan inte bli frälsningssoldat.

När staden New York för några år sedan ställde krav på att alla organisationer som ville ha kontrakt med staden skulle ha samma försäkringsförmåner för homosexuella som för heterosexuella hotade Frälsningsarmén med att lägga ner all sin hjälpverksamhet i New York.

5:23 em  
Blogger Tutte i blåbärsskogen tycker...

OK... en omvärdering kanske på gpng.

Mamselamsen

8:15 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka