.

Mamselamsen

måndag, maj 14, 2007

Jag är då inte förvånad.

Idol-Danny berättar för Expressen om de stränga kontrakt som deltagarna var tvungna att skriva på om de vill vara med i Idol. Bl.a. måste deltagarna skriva bort sina egna upphovsrätter = skriver artisten en låt som blir en hit, får h*n inte ett öre för den. Och det är ju "supersmart" av bolagen, då det är där de stora pengarna ligger.

Millan har smygvägen, fått läsa kontraktet som deltagarna i "Talang 2007" var tvungna att skriva på och det är också något likande.

Jag kan förstå att man känner sig jätteglad och smickrad när man blir uttagen och i glädjeyran skriver på vad som helst. Men jag undrar hur surt det kan lukta efter ett år eller så.

Jag vet inte om jag har skrivit om det förut, men Millan har en kompis som fick ett skivkontrakt i NY och bolaget köpte alla hennes låtar för en spottstyver (om man i efterhand ser till hur mycket skivan såldes och spelades i USA.) Och tjejen själv.... tja, hon fick bara "nålpengar" av försäljningen.

Så, när Millan kommer hem från LA med sitt nyinspelade album och ska kontakta managementbolaget i Sverige, är jag väldigt glad över att hon har så mycket kunskap om "branschen" och har ett tjockt lager skinn på näsan.

Och likt sin mor, är hon jäkligt svår att imponera på. :-)

Over and out/Mamselamsen, rätt så luttrad.

3 Kommentarer:

Blogger Anna tycker...

Ja det är verkligen tur att hon har sån koll, inte många som har det.

Jag kommer inte kunna pinga på min blogg nu för jag ska in till Huddinge sjukhus för koll av mig och bebin, den lär nog komma lite tidigt. Så vill du se vad som händer kommer nog inlägg via mobilen.

1:15 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Håller tummarna!

1:52 em  
Anonymous Anonym tycker...

Det är bara lur ute i stora vida världen! Va fräckt att skinna nyetablerade artister så. Det kan man inte ana när man ser programmen.

10:59 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka