.

Mamselamsen

torsdag, maj 31, 2007

Igen och igen och igen och igen ......

.... alla dessa mobbingoffer och aldrig tar de slut. Jag blir lika uppriven varje gång jag läser om det. Stackars, stackars kille... han är märkt för livet! Och tittar jag på killen bredvid, så verkar han ju vara i 16-års åldern.... just den ålder där det snackas om att sänka rösträttåldern till... den ålder när man får börja övningsköra.... den ålder när man får ha egna företag..... åldern, när de anses stora. "Kiss my ass!"
Mobbing mod
När jag ser detta vill jag bara säga: "Ett kok stryk skulle de ha!"... men förmodligen är inte det den rätta vägen.... men det skulle få ha varit skönt att låta dem smaka på sin egen medicin. (Ja, jag vet att mobbarna anses som någon form av offer de också, men som subjektiv iakttagare, skiter jag faktiskt i dem.)

Jag var på väg att lyfta telefonen och ringa och skälla ut min faster.... men så kom jag på att hon slutade som lärare i Bunkeflostrand, för 10-12 år sedan. Så det sket sig.

Hur som helst.... jag blir så upprörd, då jag på nära håll genomlevt mobbing under flera år... med lärare som sa att den mobbade fick skylla sig själv. Men den mobbningen försvann helt, genom att vi flyttade till en annan kommun och en annan skola... Paradisskolan i Nybro! Tack, Paradisskolan!

Over and out/Mamselamsen, som anser att det borde införas ett ämne i skolan som heter etik och moral, redan från ettan.

11 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Man blir arg...så ofattbart läskigt..och det verkar inte ha ändrats attityd bland skolpersonalen sen jag slutade skolan,
enligt min kurator så gjorde ju jag nånting fel som blev mobbad

Stackars kille..Vilken tuff mamma han har..det är inte alla barn som har föräldrar som orkar...

Jagtycker fp är helt rätt ute med strängare tag i skolan...
Låt ungarna lämna in mobiler/mp3 hos vaktis på morgnarna samt börja med betyg i uppförande...

11:13 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Hej
Det finns skolor som har etik och moral på schemat från ettan och uppåt. Jag har förmånen att arbeta med just detta. Inbillar mig att det ger resultat men det grundläggande måste vara att alla vuxna runt reagerar mot de övergrepp de ser.
Vi får de barn vi förtjänar.
Dessutom gillar jag din blogg skarpt!

11:49 fm  
Blogger l*eva tycker...

Blir Kräkfärdig av ilska,av både BILD och skolmentalitet.

Men dessvärre också lätt paralyserad. För jag gör ju ingenting...jag heller, åt helvetesproblemet!

När gick det snett...och varför?
Skolpolitiken i stort är åt helsike!

11:52 fm  
Blogger Camillas lockar tycker...

Mobbin är fan bland det värsta som kan hända den mobbade och dess anhöriga. Sätter sina djupa spår och kräver så mycket av alla för att den ska "sluta". Usch och fy för mobbare.

11:55 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Ibland tycker man att ett återinförande av skampålen skulle vara på sin plats - alla mobbare kunde ju ställas upp på torget (kanske fasttejpade vid en lyktstolpe, det verkar dom ju gilla) mellan 16-18 varje dag... >:(


På mina barns skola har dom EQ på schemat, verkar fungera bra. :)

12:10 em  
Blogger Strumpstickan tycker...

Blir också alltid arg! Jag var mobbad från dag ett i första klass till sista dagen i nian. Inte kul alls men det värsta var att i slutet blev själv en mobbare... för jävligt helt enkelt.

Nu har jag lagt in familjeportätt från the days...

12:22 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Så, det finns etik och moral på vissa skolor.... nu blir jag riktigt glad.

Men engagerade föräldrar och skolpersonal, vilka jag vet redan är överhopade med jobb,men som jag ändå hoppas orkar. Och att det ska finnas en FUNGERANDE antimobbningsplan på VARJE skola!

12:36 em  
Anonymous Anonym tycker...

Min son mobbades genom hela högsataidperioden och har fortfarande social fobi efter det.Jag blir så jävla arg !!

1:32 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Tania: Jag vet precis hur det är. Vi har har fixat hjälp och stöd under åren.... men ärren sitter som nerg och kommer alltid att finnas kvar.

Men den mobbade i min omgivning, har vänt det på det hela och gjort mobbningen till en djävulsk drivkraft för henne. "Hon ska jävlar visa dem"!

1:45 em  
Blogger Nike tycker...

Hej där
Har precis hittat din blogg och lät mig ryckas med! Men precis, du har helt rätt. Problemet blir nog bara att hitta behöriga lärare till ämnet. De läser ju knappt någon pedagogik på lärarutbildningen nu för tiden. Dessutom är allt för många lärare inte lämpliga uppfostrare, ledare, förebilder m.m. Det skulle införas ett slags gradsystem med mentorsskap i lärarkåren...Så de fick växa med uppgiften och lära av sina äldre, mer erfarna kollegor
Tycker
Nike
( www.nikesrum@blogspot.com )

6:48 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Nike: Jag tror att du och min far (f.d lärare) skulle kunna ha många och givande diskussioner.

11:31 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka