.

Mamselamsen

fredag, juli 21, 2006

Lur?

Jag beställde ett antal hotellrum i Stockholm igår på hotels.com och det är minsann inte riktigt så billigt som det "sägs". För när bokningen är nästan klar, är summan en helt annan. Huxflux ska man betala en massa serviceavgifter på 15-30 %.

Vad då service? Det är ju för tusan jag som fixar bokningen, de gör inte ett skit mer än kollar i datorn att det är bokat. Det är ju jag som borde få betalt!

Jag har inget minne av att jag betalade en massa avgifter när jag bokat via hotels.com, de gånger jag varit utomlands.

Over and out/Mamselamsen, snart på väg till käring- och gubbträff i Stockholm.

13 Kommentarer:

Blogger PGW tycker...

Det där är ett fall för Sverker. SJ gör likadant.
Senast jag bokad biljett där funkade inte deras boka-på-telefon-pryl, man hamnade i en loop. Ringde till den manuella och berättade problemet. Bokade manuellt. De krävde en serviceavgift för att jag bokade manuellt och inte använde telefonsvararen som inte fungerade och inte webben som inte funkar på mac.

Serviceavgifter my ass ...

7:45 fm  
Blogger PGW tycker...

aaah nu blir jag ju arg. Vaddå serviceavgifter? Det är ju som om du skulle ta en avgift på Mamsans för att servera maten och fikat. Om man inte vill betala serviceavgift får man gå och rota i kylen själv då eller?

Morr. SJ och hotellbokningen kan hoppa i Sverkers tunna.

7:50 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

helt klart!

7:54 fm  
Blogger Jubbe tycker...

Vi samarbetar med hotels.com på jobbet...jag kan berätta att hotellen inte får så mkt pengar av dem för rummen....men för gästen är de i överlag billigare, bra översikt av flera hotell i staden på samma hemsida...samt att det kan finnas rum kvar att boka via nätet även om hotellet inte har ngr rum kvar att sälja. Hotels.com köper alltså upp en viss procent av hotellrummen till försäljning. Men annars kan du kolla direkt med hotellen...det är billigare att på hotell under sommaren än under vanliga veckodagar. Sen ett litet tips....ju mer en gäst betalar för sitt rum desto större chans att bli uppgraderad o vippad vid överbokning av vissa rumskategorier. Eftersom hotellen tjänar mest på gäster som bokar direkt till dem....så blir det oftast dem som blir uppgraderade ;-)

Enjoy your time in Sthlm! Let me know om du behöver hotellhjälp!

//J, vart i hotellbranschen alltför länge *hehehe*

9:35 fm  
Anonymous Anonym tycker...

är inte servciceavgiften hemsidans (hotels.coms) "lön"..? De ska väl tjäna pengar på ngt också för de kan ju inte handhålla em tjänst helt gratis..? Tycker inte jag är så konstigt.

9:45 fm  
Blogger The Female Dinousaur tycker...

Synd att inte vår förenings övernattningslägenhet är klar (den skulle varit det för ungefär hemskt länge sedan men byggarna verkar ha lagt oss på - den obyggda - hyllan), då hade du och fler kunnat bo där. Kommer kosta 100,-- natten och då ingår bubbelbad och bastu... Nästa gång... ;-)

9:56 fm  
Blogger Bloggblad tycker...

Vi bokade i Malmö via hotels.com och det blev billigare - såg jag när jag jämförde med hotellets hemsida. Men sen när vi skulle betala, missade receptionisten att vi redan hade betalat, och sa ett annat OCH BILLIGARE pris för de tre nätterna...

Att vi inte var VIP-gäster... jodå, det märktes... men vi sov gott ändå.

Och det ska jag nog göra i Sthlm också, du Mamsen!

9:56 fm  
Blogger Batbut tycker...

Säger som övriga - har man orken att ringa runt några hotell så kan man nästan alltid lyckas förhandla fram ett bra pris.
Sedan undrar jag dock vilka tanter och farbröder Du ska träffa? Tanter!??!?!?! Que?!?!?!?!

10:04 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Jag kollar direkt nästa gång.

Batubt: Åsså du! :-D

5:46 em  
Anonymous Anonym tycker...

På vilket hotel har du bokat rum?

7:26 em  
Anonymous Anonym tycker...

Men HALLÅ!

1:44 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Very pretty design! Keep up the good work. Thanks.
»

5:04 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Interesting website with a lot of resources and detailed explanations.
»

1:04 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka