.

Mamselamsen

lördag, juni 10, 2006

De kryper fram under sina stenar.

Så fort man startar upp ett företag, så kryllar de in. De kostymklädda, snacksaliga och portföljbärande "väskdängarna". Kommer de inte personligen eller genom postlådan så tar de sig in via telefon. Och självklart vill de sälja! Hemsidor, kläder, grönsaker, reklam, kaffekoppar, telefonabonnemang, bröd, visitkort, rengöringsmedel..... Puh, det tar aldrig slut.

För ett par dagar sedan hade vi en kille på telefon, som absolut tyckte att vi skulle byta telefonabonnemang och trots att Stephan sa nej minst femton gånger, fortsatte han att mala på i en mycket upphetsad ton. (Jag har jobbat som telefonsäljare under en kort tid och lärt mig att "never take no for an answer", så jag skrattade så jag nästan dog. Han följde säljskolan till punkt och pricka.) För att få stopp på honom sa vi till honom att återkomma om en vecka. Men då är vi förberedda!

Stephan brukar skoja med "väskdängare" som kommer personligen och säga att de får inte komma över tröskeln förrän de öppnat bakluckan på bilen och erbjudit oss en massa gratisprover. Funkar inte så ofta. :-)

Men för det mesta tackar vi nej.

Jag har stor respekt för alla säljare.... hur fasen orkar Ni? Ni måste ju säkert få 99 nej innan Ni får 1 ja.

Over and out/Mamselmsen, som vanligt från morgonrocken.

3 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Och då har jag inte börjat än.....

10:19 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Känner igen det där. Det kommer varje år en souvenirförsäljare till cafét som vägrar att lyssna. Allt han säljer är så bra och säljer så himla bra överallt, så det är klart att ni ska ha detta åxå. Men hur mycket vi säger nej, för att vi inte vill och inte heller har plats, så åker han inte därifrån förrän han har sålt en massa.

Han ska komma på torsdag, så vi får se hur det går i år...

10:36 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Orreforsaren: Sälja in politik är helt OK... kostar inget. :-D

tess: Fast genom åren har vi blivit ganska luttrade.

1:45 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka