.

Mamselamsen

lördag, mars 25, 2006

Köket är testat. Uppdaterad!

Och vad ska jag säga?

Det var helt OK om man gillar:

-menyer som är "poetiska".... "tournedon accompangerad av.... på en bädd av..."
-att få fel färg på vinet. Fick till slut rätt efter att servitrisen försökte få det till att jag beställt vitt vin till köttet.
-inte bli tillfrågad hur man vill ha tournedon stekt. Nu blev den visserligen medium, som vi ville.
-att vanlig kryddad klyftpotatis kallas "Pont neuf".
-att tallrikarna var fyrkantiga och djupa, så jag som då är en tvärhand hög, hade svårt att nå upp och sen ner i tallriken för att komma åt maten.
-att ingen kom och frågade om allt smakade bra och om vi var nöjda.
-att det tog tre kvart innan maten kom... nästan inget folk och de som var där åt buffe.
-att vi gick hem och tog två mackor med ishavssallad, då vi inte blev mätta.
-att det smakade OK... men inget särskilt.
-att denna maträtt kostade en bra bit över tvåhundra kronor per person.

Förmodligen är jag alldeles för "white-trashig" för att uppskatta en stor vit tallrik med en ensam köttbit på...asch.. det låg ju fem förskrämda bönor under köttbiten också... och en liten skål med fyra bitar klyftpotatis.

Jag gillar färgglad, välkryddad och vällagad mat som man blir mätt av, oavsett om det är poetisk meny och häftig miljö. Oh, det måste vara hemskt och ha mig som gäst... fast vi gav ju självklart dricks när vi gick.

Det är med sådana restauranger som med mig. Man skulle kunna skriva att jag är en ljuvligt mognad kvinna som är välhängd och med en underbar "rondeur", fast jag egentligen är en rynkig gammal käring med slappmage och hängknän.

Over and out/Mamselamsen, som "been there, done that" och fortsätter att åka till Kalmar när jag vill äta riktigt gott.


Förresten! Glömde berätta att det kändes jättekonstigt när min käre make gick ut och rökte och JAG SATT KVAR VID BORDET!


12.10
Kruxet med mig och restauranger är nog att jag inte blir imponerad av allt "fancy" och modernt. Jag uppskattar mat i de flesta former, men jag är kanske alldeles för burdus för att gilla alla, som jag tycker, otroliga omskrivningar av vanlig mat. Sen gillar jag trevlig och personlig service. Även om man är stressad, vilket inte var fallet igår, kan man alltid offra ett par extra-sekunder för att ge det där lilla extra.

Den dan när vi startar nått nytt, kommer det INTE att bli något "fancy"... det är liksom inte vi. Och jag ska försöka att få varje gäst att känna sig unik.

För mig är god service, att ge gästen det den förväntar sig... och lite till.

15 Kommentarer:

Blogger Ilva tycker...

inga bilder?

10:20 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Nix... glömde kameran hemma.

10:21 fm  
Blogger Humlan tycker...

Hmm, undrar om servicen hade blivit bättre om du hade fotograferat maten... *skratt*

10:29 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Nä, det tror jag inte... för hon hade aldrig sett det, då hon aldrig var i närheten.

10:32 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Ingen vidare "avkastning" på dom slantarna! :))

10:38 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Tss: nix!

10:39 fm  
Blogger MB tycker...

gud så trist, men varför sa du inte till...det brukar jag göra när jag tycker ngt är dåligt....

11:49 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Vinet sa vi till om... mer mat? Tja, då hade vi nog bara fått mer potatis.

11:54 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Jag skulle aldrig ha gett dricks...

God mat eller inte..det är servicen det hänger på och är nån snäsig eller bara ignorant blir noll pix...

Mamsen..Är det idag det händer?

Håller tummarna för att stryktipset ska gå i....Förra veckan vann jag faktiskt HELA 230 kr....

Håller tummarna för att "dina" kusar springer bra idag

2:11 em  
Anonymous Anonym tycker...

När man går ut och äter ska det både vara gott och tillräckligt med mat. Man ska tex kunna be om att få såsen serverad vid sidan om om man vill. Om man vill ha extra sallad eller så ska det också vara en självklarhet. Dessutom ska den som serverat naturligtvis komma och fråga om allt är "till belåtenhet" . Bra att ni sa till om vinet!

2:12 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Vi brukar säga till om vi inte är nöjda. Men här fanns det inte direkt något att klaga på, förutom vinet, tiden och den otillräckliga maten. Maten var OK... men inget särskilt.

Det är att jag hade förväntat mig så mycket mer, efter den reklam som de gjort. Och med tanke på vilka krav de haft, när de sökt personal. "Vår" servitris igår, kunde inte ens svara på vilket som var "Husets vin", då jag bara ville ha ett glas.

3:47 em  
Anonymous Anonym tycker...

Restaurangservice i USA är något att sträva efter.

5:11 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag håller med dig om att servicen och maten är det viktigaste. Maten ska vara god, framför allt, och sedan ska den finnas i sådan mängd att man blir mätt även om man är storätare. Jag minns när jag och maken förlovade oss. Vi var på Onkel Adam i Östersund (numera nerlagd) som ansågs vara den finaste i stan.

Jodå, visst var det fint, och vi fick mat. Jag beställde Oxfilé black and white, och jag minns att jag blev alldeles paff när de kom in med maten. Två köttbitar ungefär tre centimeter i diameter och två centimetr tjocka. Och så en liiiiiiten skål med klyftpotatis. Och så lite grönt, mest som dekoration.

Maken beställde in rådjurssadel. Och bitarna på hans tallrik var i storlek ungefär som Felix delikatess pytt i panna. Nio stycken. Han räknade. Hade han velat kunde han ha skyfflat ihop dem alla på gaffeln och stoppat in i munnen på en gång utan att ha sett ut som om en blåsfisk i ansiktet.

Och dyrt var det. Gick på typ sexhundra eller nåt ...

Visst är det trevligt med fint upplagd mat, trevlig atmosfär, vacker dukning och lite lyxig omgivning, men maten är faktiskt a och o. Man går på restaurang för att ÄTA. Och servicen är oerhört viktig. Är den inte bra kommer man inte tillbaka, oavsett hur bra maten än är.

Tycker jag.

10:22 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

anonymous: Helt klart!

Mamma katt: Jag kan inte mer än hålla med dig!

11:14 em  
Blogger Efva tycker...

Nähä du är inte trashig alls. Dom grejerna du påpekade är faktiskt det minsta man kan begära av ett ställe som utger sig för att va restaurang.

Så enkelt är det faktiskt.

11:40 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka