.

Mamselamsen

fredag, november 18, 2005

"SJ SJ gamle vän"....

gick en gammal låt. Oj, så gammalt det lät. SJ är garanterat inte min vän längre.

Jag startade från Nybro igår förmiddags och allt gick frid och fröjd, ända tills vi kom till Nässjö, där vi blev sittandes. In på tåget vällde säkert hundra personer från ett annat tåg, som gått sönder. Tillsammans satt och stod vi i tåget i säkert minst en timme, innan vi fick reda på att det inte gick att åka norr ut (elfel). Bussar skulle komma.

Vi vällde ut ur tåget och sprang till den plats där bussarna skulle stå. Här gällde det att komma först, för att få plats. Och det fick jag. Jag sjönk ner i ett säte med resväskan i knät. Och så satt jag hela vägen till Linköping.

Väl framme där, gick vi alla (150-200 personer) in till biljettförsäljningen, för att få reda på vad som skulle hända. Och den stackars kraken som satt där, hade inte en aning om att vi skulle komma, som en hord ilskna tigrar.

Vi fick inga som helst besked om någonting, så vi bestämde helt sonika att vi hoppar på nästa tåg till Stockholm. Och ja, det gjorde vi. Men kruxet var, att det tåget var redan fullt när det anlände till Linköping. Snacka om kalabalik på tåget. Folk stod överallt och konduktören hade inte en chans att komma fram. Jag tror inte att han kollade en enda biljett.

Plötsligt hör vi i högtalarna att alla vi som kommit med buss till Linköping, skulle få gratis fika i Bistro. Ha ha ha.... har Ni sett Bistrovagnen? Tänk Er sen den, med 150 personer. Kön gick långt in i nästa vagn. Jag vägrade stå i kö och frågade om jag inte i stället bara kunde få ta ett äpple och en liten påse chips. Och får då till svar av en medelålders kvinna bakom disken: "Vilka tror NI att Ni är egentligen"? Ja, alla bakom disken var så himla otrevliga mot oss. Med tanke på förseningarna och att ingen av oss hade ätit sen frukost, anser jag att det borde ha varit lite "service-minded" och bjudit till lite extra. Hur som helst.... som den huligan jag är, snodde jag TVÅ äpplen ändå.

Jag gick tillbaka till min ståplats utanför muggen. En lite osäker plats, med tanke på att dörren hela tiden öppnades och stängdes. När jag står där, kommer "manager" för Bistron och självklart hoppade jag på honom och spydde etter över hans personal. Han blev ganska spak och tog med mig till Första-klass-vagnen och jag fick bordsservering. En kopp kaffe och en karamell.... men jag satt ner i alla fall.

Jag kom till Stockholm på kvällen och var fullständigt utsvulten och utmattad.

Att det blir tjall på tåg och elavbrott på SJ, kan jag ha lite förståelse för. Men att de inte planerade för vår ankomst till Linköping (med nytt tåg eller buss) OCH att bli behandlade som pest och kolera.... DET tar jag INTE! Så nu jäklar ska de få höra av mig.... och förmodligen ett par hundra andra människor till.

Lärdom: Jag flyger nästa gång! Med tanke på hur det gick till och att biljetten kostade nästan 1800:-

Over and out/Mamselamsen, på stridsstigen.

Nu ska jag göra mig "vacker" och bege mig ner till City för turboshopping och inhandlande av en ny Shiseidokräm. Så ser Ni nån på NK med omnejd med GULD-löv-väska...ja, då är det jag! Fika?

19 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Jag hade gärna fikat och hört mer om skräckresan men fel stad tyvärr. ha roligt i staden nu!

9:59 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Asch.... ta en taxi! *skrattar*

10:05 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Tack!

10:14 fm  
Blogger Humlan tycker...

Som den humla jag är, så håller jag till bland blommorna idag. Väntar dessutom på snickare, så jag kan nog inte ta mig till NK och spana bland burkar och pudervippor...
Har haft en liknande resa med SJ, dom har inte lärt sig något hör jag...
På dom bara!!!
Trevlig shopping!

10:25 fm  
Blogger Gagga tycker...

Tur du kom fram. Ja tågresor de kan bjuda på överraskningar av alla de slag. Drar själv iväg medelst tåg tvärs över landet i e.m.. Håll tummarna för att jag ska komma fram utan missöden. Möter jag nån vrång jäkel ska den passa sig väldigt noga. Jag kommer att vara beväpnad med fruset kött. Ni har väl sett Hitchcock...hehe ;)
Vi ses!

10:28 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Och det roliga mitt i alltihop var att Stephan ringde och jag förklarade läget. Och hans enda kommentar var: "Vad kul för dig att du får se Sverige"

10:30 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Du vet säkert men om någon annan inte vet så tipsar jag här:
Om man klagar hos SJ så får man tillbaka hela resan i form av en kupong som man löser in mot en ny resa. Var man vänder sig står här längst ner på sidan: http://www.sj.se/sj/jsp/polopoly.jsp?d=132&a=2330&l=sv

Man har rätt till ny resa om tåget varit försenat x antal minuter i förhållande till resans längd. Det får man ta reda på själv... Tro inte att någon talar om det... Bra brochyr om resegarantin finns på stationen/biljettförsäljningen.

Mvh GG

10:46 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Jo, dom talade faktiskt om det på tåget. Och jag har klagat förr och fått pengarna tillbaka.

10:49 fm  
Blogger Cornelia tycker...

Ha de så bra på shoppingen! Vi ses i morgon!

12:03 em  
Blogger Bloggblad tycker...

Mamsen: Tur att inte jag stod i Norrköping och försökte knöka in mig också...
Gunilla: Tack för tipset! Det ska jag spara.

1:27 em  
Blogger PGW tycker...

Men hur mår Ebba då??

1:36 em  
Anonymous Anonym tycker...

Men vilken resa! Jag skulle blivit vansinnig! Det verkar inte som om personalen på tåget vet att de jobbar med service med tanke på det bemötande ni fick.
Hoppas hemresan går bättre!

6:59 em  
Anonymous Anonym tycker...

SJ kan vara riktigt jobbiga, tur att du kom fram till slut!

8:14 em  
Blogger anna tycker...

Se, du skulle lånat studentleget, du hade inte blivit bättre behandlad, men du ahde haft mer att shoppa fö idag! ;)

8:15 em  
Anonymous Anonym tycker...

SJ e alle fall bättre än typ Connex som kör norrlandstrafiken nuförtiden...

8:35 em  
Anonymous Anonym tycker...

Ta Swebus nästa gång...
när mitt tyska tåg var försenat
så att jag missade sista tåget från Malmö (Haag- Värnamo) fick jag faktiskt besinpengarna tillbaka (en kompis kom och hämtade mig). Vad jag fick veta långt senare genom en annan person vad att jag t.o.m. hade haft rätt att få åka TAXI tre timmar hem! (på SJs bekostnad) jag antar att de var mycket glada över att jag "bara" bad att få bensinpengarna den gången *ler*

8:59 em  
Anonymous Anonym tycker...

När den akuta ilskan gått över - vilket sker ganska snart - kommer du att tycka att den här resan hade sina poänger. Du klarade ju av den med flaggan i topp! Välkommen till Stockholm förresten!

1:31 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

barbro! Det har det redan... får bara hoppas att hemresan idag går smärtfritt.

11:55 fm  
Anonymous Anonym tycker...

som "bistropersonal" iof inte på sj men ändå, tycker jag att du är precis som alla andra kunder, vi får alltid vid förseningar jobba som dårar (ofta på tider då vi egentligen redan har slutat, och nej SÅ mkt i betalt får vi inte för att det ska bli ngt possetivt av de utskällningar man får) det är inte heller personalen i bistor vagnen som får bestämma vad som man ger ut och vad man ska ta betalt för.. sen att du "hoppade över" kön var väl kanske inte det smartaste? de andra skulle ju få samma sak som du... vad skulle du själv ha sagt om du stod i kön... *suckar* människor har tyvärr alldelens för ofta en tendens att bara tänka på sig själv!

6:46 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka