.

Mamselamsen

onsdag, augusti 10, 2005

Säkra pengar?

Jag är ingen"fena" på aktier eller liknande. Jag vet inte ens vad p/e tal är för något. Men jag har lite sunt förnuft (ibland).

Med tanke på àtt antalet rån och inbrott ökar i Sverige och världen, borde det inte vara säkra pengar att satsa på Securitas- eller Falck-aktier? Eller varför inte ASSA?

Är jag ute och seglar?

9 Kommentarer:

Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Ingen som kan sånt här?

6:46 em  
Anonymous Anonym tycker...

Säkert en mycket bra investering.

Jag sitter dyvåt av svett och uppjagad med en klump i halsen efter att en jävla kille stulit en påse med grejer jag handlat idag!

Måste skriva av mej efter en obehaglig dag idag. Strosade runt i city och gick inom en hudvårdssalong där jag tänkte köpa några produkter jag sparat till. Är inte fast kund där men har handlat där en gång förr. En jättetrevlig tjej expiderar och hjälper mej att hitta det jag skall ha. Tänkte unna mej det efter 2 veckor med värkande nacke. Glad i hågen men lite omtumlad efter en jobbig dag går in på en affär där man kan lyssna på skivor vid en lång disk. Jag lyssnar och filosoferar. Går ut en halvtimme senare och märker efter 5 steg att min påse med produkter samt nödparaply inte hänger på armen. Jag glömmer ALDRIG saker och rusar in i affären med andan i halsen.Ingen påse där jag hängde den...Jag kan heller inte minnas att jag tog med påsen ut. Glömde jag den på parkbänken där jag drack kaffet? Den ligger iallafall inte kvar ( vem trodde det kl 16 mitt i centrum) Killen vid sidan av mej i affären då? Tog han den när han gick? Vad skall han med dyra hudprodukter till...svettas och springer från affär till affär.."har ni fått in en grön påse"? Med ett paraply och hudprodukter för närmare 600 kr i...? Nope. Ringer salongen men inget svar. Till slut ringer tjejen upp.Jag förklarar vimsigt situationen. Då visar det sej att det varit en kille innë med min påse för att byta det jag köpt!!!!!!!!! Han sa han var sänt dit för att byta mina produkter för att jag inte hade råd! Och har såklart kvittot i påsen. Tjejen tyckte det var lite konstigt eftersom jag var så nöjd. Han låtsades som han kände mej och fick byta det och fick pengarna tillbaka. Jag började gråta i telefonen. Hur fräck får man vara. jan tog min påse i affären när jag drömde mej bort i musiken! Mina väl sparade slantar är nu bortkastade. Salongen kan erbjuda mej en behandling som plåster på såren.
Men vad hjälper det när jag vill ha min i.D Concealer som jag sparat till med min sjuklön =/

Så satsa på Falck du.
Man kan visst inte lita på nån.
Från En Vissen Tjej

8:41 em  
Blogger Batbut tycker...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

8:53 em  
Blogger Batbut tycker...

Mamse, lite skryt så ligger jag just nu +19% på min lilla aktieportfölj. Ett litet tips - kolla vädret! Vad gör folk när det regnar; köper paraplyer, kollar SMHI och åker utomlands *s*. Annars ska jag ombilda min enskilda firma till AB i höst, Du får gärna köpa in Dig (en osäker affär dock!) Eller spara till Aladåberna

8:53 em  
Anonymous Anonym tycker...

Ja, jag vet att inlägget var långt och inte var till stor hjälp, men jag kopplade det bara till rån, inbrott etc i min ilska över killen som stal mina grejer. Sorry ;)

10:18 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

batbut! Vill gärna skryta!! men vi har redan 2!!! Härligt med nån som verkar gilla aktier. Jag tycker det är skitkul, även om jag rent teoretiskt inte är så insatt. Men min pappa är skitduktig på det, även om han är 82.

10:19 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Stackars fröken icke blogg!! Vad jag tycker synd om dig. Men lova att i fortsättningen ha kvittot i plånboken. Det blev jag på samma sätt som du, varse om när jag råkade ut för samma sak. Försök och glöm och gå vidare. Detta går ju ändå inte att ändra på. kickar tjuven i rövva**

10:30 em  
Anonymous Anonym tycker...

Falck finns inte på börsen, däremot Securitas. Kursen ligger stadigt runt 132 SEK, fast den kan ju ändras. Ingen "klippaktie" direkt.

11:03 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Lennart! men ganska säker kanske? Stabil och så.

9:29 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka