.

Mamselamsen

måndag, augusti 01, 2005

Fisksoppa Surprise

Fisksoppa Surpsise
Fisksoppa Surpsise,
originally uploaded by Mamselamsen.
Den ”Hemliga Fisksoppan”, som jag snodde receptet på, av en före detta bekant. *ler kolossalt häxlikt*

(4 portioner för normala människor. För oss räcker det precis)

1. Lägg en flaska vitt på kylning. Gärna ett par timmar innan ”skapandet” börjar.
2. Hacka en lagom stor lök i pyttesmå bitar
3. Skär 2 stora morötter i stavar som är lite större än tändstickor. Det går med större, om man har bråttom.
4. Vackra stavar av purjolök. Stor purjolök… skär stavar ända upp till där purjon övergår i grönt.
5. Stor klick smör i en ganska stor kastrull. Sätt på spisen på 12:an (i alla fall här)
6. I med den hackade löken (ej purjon)
7. Pressad vitlök. Antal klyftor? Det bestämmer du själv. Jag tog fem. (Kan nog inte umgås med någon på flera dar)
8. Bryn! Häll i 1 slatt vetemjöl = en liten näve.
9. 1 liter fiskbuljong. Nu hade inte jag det hemma… så det blev lite grönsaksbuljong och lite ”Touch of taste” kalvfond i stället. (Ah, vad tusan… det märks nog inte) Koka upp.
10. En burk Creme Fraich. OBS! den FETA! Light gör att det smakar f…n slutänden . Jag vet… har provat. Blörk!
11. Ett rejält kläm på tomatpurétuben. Cirka 7 centimeter.
12. Svartpeppar. Om man kupar handen ordentligt, så ska det vara så mycket svartpeppar att det täcker det lilla hålet i mitten på handen.
13. Torkad timjan. En rejäl ”grabbnäve”
14. Saften av en halv citron. (Nu hade jag inte heller det hemma, så det blev rödvins-vinäger i stället)
15. När detta har kokat i ungefär tre omgångar av låten ”The first cut is the deepest”, är det dags att skära ner den fyrkantiga torsken, som jag för dagen inhandlat på Willys.
16. Allra sist toppar man med lite räkor. (Hade bara ”prawns” i fryser och det duger.)
17. Herre Jestanes… jag höll på att glömma det vita vinet, som ligger i kylen. Och som sig bör…. lite i soppan och lite i kocken!!!
18. Provsmakning! Ahhh…Guddomligt!

Dagens låt, som alltså sattes på repeat var: ”The first cut is the deepest!… med Calua. FÖRSTÅSS!!

Ja, så enkelt var det!!

Kortet gör inte det hela någon som helst rättvisa. Jag måste nog lära mig nån gång hur man stänger av blixten. Jag vet att det är någonstans ovanpå…. Men där är ju tusen knappar och grejor.

Hmmm… påminner inte detta om något annat, jag gjort förut? *funderar hårt*

6 Kommentarer:

Blogger Ilva tycker...

Det later definitivt godare an det ser ut kara Mamselams! Blir det lite over at mig??

6:50 em  
Anonymous Anonym tycker...

Ah, hehe vad lustigt, och jag som hade planerat att göra fisksoppa själv imorgon (med det sista av min baracuda jag fiskade upp för ett tag sen)! Perfekt, då kan jag sno de bästa bitarna ur ditt recept o integrera i mitt! ;)

6:53 em  
Blogger Bloggblad tycker...

Jag tror att mamsen fixat lite med photoshop och pillrat in lite räkor på bilden från förra gången. Alldeles för likt...
Lite variation vill vi ha!

6:55 em  
Blogger Jasmin tycker...

det är på tiden att man börjar ange mått efter hålet i mitten på handen...

7:39 em  
Anonymous Anonym tycker...

Helt underbart recept! Skall definitivt provas, inklusive musikrekommendationen och det vita vinet till kockan.

7:45 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

I knew it... I´m a success!!!!
Jag skiter i "taskmörtarna" bloggblad och polly. För dom förstår sig inte på ädel och genuin kokkonst. *ler högmodigt*

ilva! Det finns en "slatt" kvar i köket.

7:57 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka