.

Mamselamsen

torsdag, juli 14, 2005

Uppe med tuppen... inte mitt fel.

Klockan är 4.40. "Bruuuummm..... gnissel... dörrar smäller... skrap... brumbrum.. skrap" (ja, där fick han i backen)... "tutututututututtut.... brumbrum.... gnissel... skrap... aoroooom". Åsså var han iväg.

Vi satt igår på terassen och tyckte att det var underbart lugnt, att allt folk i bostadsområdet har lämnat "skeppet" Men vi glömde, den endaste enda som finns kvar. Han bor två hus bort, kör brödbil och börjar tydligen jobba i ottan. Varenda morgon lika dant. När mitt sovrumsfönster är stängt, är det rätt OK att han värmer upp och testar motorn klockan halv fem på morgonen. Jag har en känsla av att han även kollar om alla växlarna finns kvar. När han sen till slut lyckas få i backen, börjar fanskapet tuta. Så resultatet blir, nu när jag har fönstret vidöppet, att jag vaknar till detta ofantliga oljud och funderar länge på om mord inte skulle kunna vara befogat i vissa lägen.

15 Kommentarer:

Blogger Ilva tycker...

Idag ar jag visst overaktiv har men det har kan jag ju inte lata bli att kommentera for jag KANNER igen det hela alltfor val. Har ar det traktorer, folk som tutar vid kurvorna (for i Italien pa sma vagar sa tutar man for att undvika frontalkrockar) klockan sex pa morgonen och sa alla grannskapets ungar som skriker pa vagen utanfor oss sent pa natterna nar vi gatt o lagt oss men inte de (det ar inte sa konstigt att de blir korta om de aldrig sover.....mina barn ar sa langa och statliga sa...) sa du har min fulla forstaelse. kanner ofta en obeskrivlig lust att fa gora som schwarzenegger far i sina filmer, eldkastare, kalaschnikov(stavning??) ja vad som helst skulle ga bra bara de FORSVANN (tors inte skriva dog, det ser sa hemskt ut).

9:21 fm  
Anonymous Anonym tycker...

De flesta lastbilar (jag antar att brödbilen är en lastbil) har någon form av varning när de backar. Han "tutar" alltså inte med flit...

10:17 fm  
Blogger Lilith tycker...

När det gäller att bli väckt innan ens tuppen har gått upp, så är det fullt tillåtet med ett litet mord eller två.

11:16 fm  
Blogger Bloggblad tycker...

Men du, går han inte och lägger sig väldigt tidigt? Kan du inte råka köra förbi och tuta då? Eller råka ringa fel...

11:21 fm  
Blogger Batbut tycker...

Mamselamsen, följande råd är hämtat från den babylonska almenackan och bör följas till punkt och pricka:

- när motordrivna fordon stör den allmänna granfriden är enligt sjuttioelfte paragrafen, stycke 12, tillåtet att hälla strösocker i bensintanken, stoppa tennisbollar i avgasröret och avslutningsvis tömma däcken på luft. Som plåster på såren införskaffar man en cykel till grannen, utan ringklocka.

Btw så är Stina i farten igen... smicker fungerade *s*

12:11 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

anonymous! Kanske inte stänga av, men han kunde ju vända på bilen när han kommer hem. och... Ja, jag ska prata med honom idag!

12:31 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

bloggblad! Eller så bjuder jag in alla i din "falska skrammelorkester" och så har vi riktig grillkväll.

12:33 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

batbut! Jag ska genast meddela honom alla dessa paragrafer.... bara som upplysning/hot.

12:34 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

ysh! Helt rätt! Om jag bara slapp tutandet.

12:35 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

anonmymous!!!! Varför anonym?

12:36 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Polly! Jag tror ta mig tusan att det finns en som är mer positiv än jag. Såt idag, när jag är tjurig, lämnar jag över "positivitets-stafettpinnen" till dig. (Vilket jädrans långt ord det blev)

1:10 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag vaknar ungefär samma tid nästan varje natt ehm..morgon runt 4 tiden men inet av en brödbil utan av min granne som är en riktig festprisse. Runt den tiden vinglar han hem och har ofta med sej en eller flera kompisar. De har oftast högljudda och ganska blurriga konversationer och lyssnar gärna på HÖG musik. Vi har dessvärre inte samma musiksmak :/ Jag har aldrig sett honom på det åert jag bott här, bara hört hans nattliga bravader. Undrar om han jobbar på bar eller nåt och dricker sej kanakas innan han går hem för att sedan sova hela dagen? Ja det var bara det jag ville säga... Inatt varade det riktigt länge så jag är relativt trött.
Du sitter väl bänkad framför Tour De France =)

1:52 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Nä, jag är inte bänkad, men jag har det på. Och vankas det nån liten vurpa, hör jag det på kommentatorerna. Dom går upp i hög falsett då.... och då rusar jag dit och dräglar. =D Nu är det matlagning som gäller... syrran med sambo dyker upp i kväll igen.

2:00 em  
Blogger Silver tycker...

Orkade inte vara oanonym just då...;-)

Där jag bor kör folk gladeligen fram till bankomaten med bilen och parkerar 5m bort på en gågata...Sheesh. Å då snackar vi inte rörelsehindrade eller gamla...

4:03 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

silver! Vi har precis samma problem i denna stan

5:52 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka