.

Mamselamsen

lördag, juni 04, 2005

Nu är det riktigt synd om mig!

Första semesterdagen, eller vad jag nu ska kalla det och jag är sjuk!! Jag tycker så outhärdigt synd om mig själv. Näsan rinner, halsen värker, svag, lock för öronen, nysningarna avlöser varandra och jag har minst 37,2 i feber. Känner att "nära-döden-upplevelser" är på väg.

Min make (dags att börja nämna honom vid namn), Stephan brukar ibland ge mig små presenter, men detta hade jag inte precis hoppats på. Ett hop "bacillus förkylus" som kravlat sig in, och för en tid bosatt sig i ansiktet på mig. Jag måste vara en bra förökningsplats för jag känner hur dom ynglar av sig minut för minut.

Stephan borde vara här och verkligen ta hand om mig. Men icke!! Han åkte nyss iväg till Jämjö för att tävla i "hästsko-kastnig". En ytterst allvarlig sport som man inte får skoja om. =) Men jag tror att han snart kommer hem igen, för det regnar alldeles kopiöst. Skulle inte förvåna mig om han blir sjuk.....IGEN!

Så, jag sitter här med Nezeril, Otrivin, Echinagard, Comtrex (USA-piller), Treo, Bafucin och en mugg starkt kaffe och väntar på ett underverk. Hjälper inte dessa medikamenter, ska jag framåt kvällen hälla i mej ett par whisky. Hjälper kanske inte, men det gör i alla fall det hela lite roligare.

Så, när jag nu med mycket darriga och svaga fingrar tar upp mitt arbete/kall med min kollega Ebba von Sydow, konstaterar jag att denna out-fit slår hon mig aldrig.

Ebba von Sydow versus Mamselamsen
-Rosa-grå flanell pyjamas...eller rättare sagt, den var det en gång i tiden. Nu är den i princip enfärgad i någon "råttfärgad" nyans. Byxorna är typen "baggy pants". Eller som en gammal käring som jag säger:"Hängröv"
-Raggsockar, modell antik. Dom är Stephans (storlek 44) men så ljuvligt sköna. Får bara se till att gå lite försiktigt då dom är ganska stora och långa. Jag har ju ingen lust att i min hemska sjukdom snubbla på dom.
- Morgonrock. Självklart, den alldeles underbara leopardmönstarde saken, som börjat lukta lite mysko igen. Jag vägrar att lägga den i tvättmaskinen idag!!!!
-Magtryckare. Nix. Idag svävar allt fritt.
-Make-up. Tja...den sitter kvar sen igår.....orkade inte ens tvätta mig innan jag stapplade i säng. Skäms på mig!!!!!

Ska gå och lägga mig igen. Vi får se om jag överlever dagen. Gör jag det...tja, då ses vi igen!

Hur ska jag avsluta? Jag kan ju inte köra med Ciao jag också. Nä det får bli "rövarspråket" istället. /Hohejoj dådå!!

4 Kommentarer:

Blogger The Female Dinousaur tycker...

Krya på dig och fortsätt blogga!
:-)

11:26 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Tack! *snörvlar med hela ansiktet*

12:25 em  
Anonymous Anonym tycker...

krya på dej... hur gick det på hästskokastningen, blir det någon världsmästartitel? här öser regnet ned.. när kommer sommaren? *nå, svara nu...*

12:57 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

"Hon kommer med solen till dig, hon kommer med solen......"
Alltså kommer den den dagen jag anländer till dig och Ola.
Pappa har inte kommit hem än, så jag förmodar att han är kvar i tävlingen. Han är så duktig!*pussar på honom*

2:01 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka