.

Mamselamsen

onsdag, december 09, 2009

Men vad har hänt här då?

Ett helt dagis med treåringar som varit framme?

Nä, det är bara Mamselamsen som julstökar.
luss2

luss3
Sällan har jag varit så arg. Mjölet räckte inte... fick rusa iväg och köpa mer, medan den halvfärdiga degen låg och småputtrade under en handduk.
luss4
Jag fick ihop degen.... trots att degkrokarna gick åt fel håll... och degen till sluta satt uppe runt själva vispen... sen bad jag en tyst bön... uppblandad med lite osande eder om att den skulle jäsa. Och jag blev bönhörd, för sällan har en deg jäst så infernaliskt. Upp mot kanten... över kanten... och ner över hela spisen... där jag fick skrapa ihop den, så gott det gick.
Luss5
Lite, lite stressad och irriterad... och svinförbannad. Stephan han bara skrattade. Jag körde brutalt ut honom ur köket... och sen hade han vett att hålla sig undan.
Luss1
Bakpapper.... ja just det, det är sånt man köper i Ullared... men där har jag ju inte varit... så efter att ha slitit ut allt i ett skåp, hittade jag till slut två hoppknögglade längst in. Mitt i alltihop ringer telefonen. Jag bara skriker till Stephan... "Jag vill inte prata med någon... be dem gärna fara åt h**vete!"

Så nu har Mamselamsen julstökat... såååå himla mysigt var det. Väntar bara på att spisen ska svalna av, så jag kan städa undan... framför, under, bakom och på. Jag lär väl möjligtvis vara klar till midnatt.

Over and out/Mamselamsen

3 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Andas djupt!
/T ss

10:49 em  
Anonymous Anonym tycker...

Köp "evighetspapper" då är man aldrig utan. /Gerthie

10:56 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag har också bakat idag och hade liknande upplevelse. Aldrig ringer telefonen så mycket som när man har en deg på jäsning. Skulle mysa till det för barnen och göra mina goda bullar men jag blir så gnällig när jag inte får vara ifred i bakandet att det vore bättre att låta bli. Ungarna stack ut och där satt jag med mina varma bullar och all disk. Ha det så bra.

Hälsningar
Ingela i Montreal

5:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka