.

Mamselamsen

måndag, december 07, 2009

Kan inte annat än skratta.

Gör man inte ombyggnad av stationsområdet.... fast jag kallar det ytförändringar, för 75 miljoner... och sen kallar man det Resecentrum... så ska man bygga skyskrapor i Nybban . Jättebra! Ett sjuttonvåningshus för äldre, så att de kan ta hissen rakt ner till torget... ner till det vi kallar för Ättestupan (de fina designade trapporna rakt ner i Bolanders bäck). En liten knuff... åsså var vi av med en... när de ändå är där.

Nä, detta var ironi, men jag undrar ändå lite.

Vart tog tanken om att Nybban skulle vara en unik lite gammaldags småstad vägen? För några år sedan var det ju så himla viktigt hur skyltarna över affärerna i centrum såg ut. Då speciellt, klagades det över en stor neonskylt som ett resebolag hade, som gick i gult och rött... alla skyltar skulle sticka ut från väggen och inte sitta längs med den.

Vad händer med Kungshallshemmet? Det gigantiska äldreboendet uppe i Kungshall, som nu har stått tomt i hur många år som helst. Jag och Stephan har många gånger gått och kikat in genom fönsterna och vi anser att det är ett enormt slöseri med resurser, då det faktiskt ser ganska fräscht ut... interiört. Exteriört börjar det bli väldigt risigt... då underhållet har varit noll.

Och äldreboendet Linneahemmet? Hur många gamla människor bor det kvar där, sedan de slängdes ut och det byggdes om... till bl.a. studentboende? Bor det några gamla där idag?

Men å andra sidan skiter jag egentligen i alltihop.... jag ska ju inte dö här... och särskilt inte i Ättestupan.

Men coolt Nybban... den nya stadssiluetten... typ... lite gammaldags sådär.
Hö

Over and out/Mamselamsen

5 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Så vitt jag vet så heter "gamla" Linnéahemmet numera STRANDVÄGEN och är ett servicehus för pensionärer. Har min gamla moster där och har inte sett till en enda student! Är väl Kungshallshemmet som är studentboende, eller? /Fru B

11:40 fm  
Blogger Mamselamsen tycker...

Skrev de inte i Barometern?

12:50 em  
Blogger Mamselamsen tycker...

I Kungshallshemmet var det jättetomt när vi kollade där sit.

1:26 em  
Anonymous Anonym tycker...

Någon måste ha varit i Malmö och blivit inspirerad av Turning Torso

3:52 em  
Anonymous Anonym tycker...

Det är bara att ta efter byggvansinnet i Dubai. Där finns ju nu många lediga resurser.
/T ss

4:18 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka