.

Mamselamsen

måndag, november 09, 2009

Svininfluensan igen!

I Sverige har nu en handfull människor dött i Svininfluensan ... eller rättare sagt, de flesta hade andra sjukdomar i botten.

Detta ska jämföras med hur många som varje år dör i den helt vanliga och onamnade influensan. Jag citerar:

Det är ca. 3 000 personer per år i Sverige som dör av influensa.

Jag förstår fortfarande inte paniken bland fullt friska människor.

Over and out/Mamselamsen

6 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Jag läste i Aftonbladet i torsdags att om ingen i hela Sverige skulle vaccinera sig skulle ca 38 personer dö i svininfluensan, detta baserades på statistik från Australien och Nya Zeeland där 203 människor av 26 miljoner dött. Detta alltså om INGEN vaccinerar sig men vid tidpunkten för artikelns skrivande hade ca 1 milj svenskar gjort det.
I lördags såg jag en siffra i samma tidning på 50-100 människor som beräknas dö. (Beror kanske på vem man frågar.)
Det är en försvinnande liten procent. Visst är det bra om man så lyckas rädda bara 1 av dessa 38 liv, men jag har valt att inte spruta in några okända substanser varken i min eller min lilla sons kropp. När jag frågade sambon hur han ställer sig i frågan svarade han: "Varför ska jag vaccinera mig? Jag har ju aldrig gjort det annars mot någon influensa. Totalt onödig fråga!"
Varför blåser inte kvällstidningarna upp en megarubrik om att troligtvis färre än 38 pers kommer dö i influensan? Svar: Då måste de hitta något nytt att skriva om som säljer lika många lösnummer som denna influensa!
Jag anser att en stor del av de 1 milj människor som vaccinerat sig har gjort det på grund av den skrämseltaktik bl.a. pressen utövar.
Dessutom är jag otroligt less på att jag som valt att inte vaccinera mig (baserat på det som jag ser som min "sanning") måste predika fram något slags försvarstal varje gång frågan kommer upp. Jag säger inte nej till vaccin för att jag är oansvarlig och inte tänker på den grupp som inte har möjlighet att vaccinera sig utan för att, för att NÄSTAN citera sambon: "Det är totalt onödigt för mig som i övrigt är helt frisk!"

That´s it!

10:54 fm  
Blogger Mamselamsen tycker...

EXAKT!

Och jag har aldrig heller vaccinerat mig mot influensa... den vanliga alltså. Jag har aldrig haft den.... inte allvarligt iallafall... om det nu var den och inte en vanlig förkylning.

11:33 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Jag ar gravid och ovaccinerad, har nere (mellanostern) pratar ingen om svininfluensan sa jag tanker aldrig pa den. Vid hemflytt undrar jag om jag far nagon kommentar om att vara gravid och ovaccinerad, kanner mig dock inte det minsta bekymrad over det!

12:30 em  
Blogger Mamselamsen tycker...

:-)

3:23 em  
Anonymous Anonym tycker...

nu har jag icq

7:01 em  
Blogger Tutte i blåbärsskogen tycker...

Yeiiiijjj. Ungar nu vet Ni att pappis har blivit high tech.

9:49 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka