.

Mamselamsen

onsdag, augusti 12, 2009

Det tog tre månader... sen var jag tillbaka.

Man läser nu att kvinnor inte ska ta till superdieter eller stenhård träning efter att man fått barn... för att fort gå ner i vikt. Nä.... det begriper väl vem som helst att man inte ska. Kroppen behöver läka, hämta sig från denna otroliga förändring.... samt att ge mat till den lilla... om man ammar.

Dock kan jag ha betänkligheter om kvinnor som går upp 30-40 kilo vid en graviditet. Jag såg dem när jag var ung... jag hör ungarna prata om dem. Det finns en gemensam nämnare för alla dem. De passar på! Passar på att äta för två.... och äter således allt smaskens som går att uppbåda... och sedan efteråt sitter de där med sina 20-25 kilo kvar. Nä... jag tror inte alls att det är nödvändigt... inte om man äter hälsosamt under hela graviditeten.... och inte äter för två!

Här är jag... fyra timmar innan jag åkte till BB.
gravid
12-14 kilo hade jag gått upp... och trots det vägde Jessiva nästan fyra, när hon väl bestämde sig för att komma ut. Jag åt normalt och det enda som jag möjligtvis åt extra mycket av under graviditeten var äpplen.... illgröna Granny Smithäpplen.... och någon gång, Salta fiskar. När jag åkte hem från BB hade jag 4-5 kilo kvar. Jessica var ute... moderkaka och allt överflödigt vatten var borta... tre månader senare såg jag ut som innan.... utan att jag gjorde något särskilt.... inte det minsta lilla motion lade jag mig till med.... om man inte räknar in långa "barnvagnspromenader" förståss.

Så efter att jag och ungarna har slagit ihop våra erfarenheter av gravida kvinnor i omgivningen, så passar vissa på att äta så mycket de kan och har lust till.... bara för att de ändå är gravida... med resultat, en gigantisk viktuppgång.

Over and out/Mamselamsen

2 Kommentarer:

Blogger Cian tycker...

Jag gick upp 13 kg med Vilding..som också var normalstor..

Jag frossade i isglass och Coca cola..Jag hade nog hellre frossat nåt annat och gått upp 30 kg för mina tänder blev helförstörda...

Fast...En kompis gick upp 30 kg typ den sista månaden och hon kunde inte ha skor eller nåt annat än typ Di-levakaftaner..Det var tydligen bara vatten hon samlade på sej,Satte man fingret i armen på henne så sjönk den in och lämnade märke bra länge efter

Sen efter förlossningen så tog det bara en månad så såg hon normal ut igen

Konstigt...


kram

1:50 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Cian: Du hade ju kunnat knapra på äpplen... eler varför inte lite murbruk... det har jag hört talas om att vissa får "cravings" efter.

Jösses.... snacka om vatten fylld.

6:44 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka