.

Mamselamsen

lördag, november 08, 2008

Ja, vad ska man säga?

Lars åkte ut ut Idol... och vad tycker jag om det?

Helt rätt... för man är inte större än antalet fans.

Inte för att han nödvändigtvis var sämst, utan för hans attityd. Som ny "singer and songwriter" kan man inte ha attityd och tycka att man är bäst och inte vill vika en tum från sina ideal. Varför? Jo, för om man sparkar till en buske, så kommer det att ramla ut minst hundra likadana som han. Och de som då ska satsa på pengar på en ny artist, vill förmodligen ha sitt finger med i spelet och göra om grejor så det passar dem... och är någon för "käftig" väljer de förmodligen en annan som är bra (vilka är många) och som är samarbetsvillig. Som ny, måste man bryta ryggen av sig för att få in en fot i branschen.

Alla vet vi att Robyn, Britney, Aguillera, Pink... you name it, var tvungna att leva upp till den image som "kapitalsatsarna" önskade....och spela in den musik som de ville. När artisterna sedan hade blivit stoooora, kunde de börja bestämma själva... typ Robyn startade sitt egna skivbolag och Aguillera började sjunga den musik som hon gillade. Men innan dess, var de tvungna att så att säga "prostituera" sig.

Arbetsgivare (inte bara inom musikindustrin) vill tjäna pengar på sina anställda. Ingen arbetsgivare anställer någon, bara för att de är trevliga... utan för att de ser potential att tjäna pengar. Det är så den tuffa verkligheten ser ut överallt. Så att gå in med attityden "störst, bäst och vackrast" som Lars gjorde, gör honom nog rätt körd. Ingen kommer att vilja jobba med honom.. det tror jag i alla fall.

Synd, för jag tror att han hade kunnat bli en nydanande Lars Winnerbäck.

Så ledsen Lars... jag tror att du har skjutit dig själv i foten.

Over and out/Mamselamsen

5 Kommentarer:

Blogger PGW tycker...

Det där gäller nog oavsett bransch faktiskt. Man får "amöba" sig i några år innan man kan börja ta plats. Lite synd är det ibland, men det är så det funkar.

10:46 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

PGW: EXAKT!

10:49 fm  
Blogger dragontrumpetare tycker...

Måste säga att jag tycker du har lite fel där. Lars har aldrig sagt att han är bäst. Han står bara för den han är, och jag anser, att världen skulle ha varit mycket bättre om vi Svenskar och med flera kunde göra som Lars. Och inte vara stereotypen. Skitvicket om omgivningen inte klara det. Huvudsaken är att jag/du själv kan står för den du är. Så länge vi inte kan det, så kommer vi har folk som är deprimerade o s v. Varför tror du att så psykiatrin går på knän? Jo, det är för att många inte får vara sig själva. Så, go Lars. Var den du är. Anders Bagge vill fortfarande ha skivkontrakt.... helt säkert.

5:19 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Dragontrumpetare: Jag gillar Lars... men vi får väl se OM verkligen någon vågar att ta sig an honom.

Det du säger är helt rätt... vi ska våga vara de vi är, men ger man sig in i Idol, VET man vad som väntar. Om man inte vill in i pogenren, borde man inte ge sig in i den och sen vägra.

5:30 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

popgenren

5:31 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka