.

Mamselamsen

lördag, november 29, 2008

Idol är till för idoler.

Satt efter en massa bubbel och en massa mat och kollade in Idol ... förståss. Då slog det mig att programmet heter Idol och inte bästa artist. Att Johan åkte ut igår måste bero på att alla föräldrar till 12-14-åriga döttrar hade snott deras mobiltelefoner.... för annars hade han inte åkt ut. Han är idol för dem, vilket man med all önskvärd tydlighet kunde se igår.... tjejer i yngre tonåren var ju hysteriska.

Tja, vad var det nu jag skulle säga? Ja, just det.... IDOL! Jag har alltid suttit och spanat in vilken jag tycker är bästa artist... obs, inte sångare... och tänk så fel jag har tänkt. Det handlar om att bli idooool, vilket inte alltid har med musik att göra. Mer personlighet.... så vad det gäller det.... plus att han är en fantastisk showman, är ju Kevin en självklar vinnare... en självklar Idol-vinnare... vilket hittills har visat sig vara en flopp. Om inte Sony hjälper till att bära och puscha honom efter singeln och albumet... som tyvärr kommer att bestå av en massa covers... tror jag att han tyvärr snart är lika borta som många andra Idol-vinnare... han kommer möjligtvis dyka upp i någon Melodifestival eller musikal.

Ja, Kevin är bra.... men min favorit åkte ut för väldigt länge sedan... hon hade förmodligen fel personlighet.

Och mer? Jo, vi började diskutera om vem som skrivit vinnarlåten och mitt direkta svar var: Juryn förståss.... varför skulle de annars vara med. Och helt fel hade jag inte... Andreas är medkompositör... förståss! Något annat hade gjort mig ytterst förvånad. Låten kommer att spelas olidligt många gånger på Mixmegapol och liknande radiokanaler och sköna Stimpengar kommer att ramla ut till låtskrivarna. F*n, jag är avundsjuk! :-)

Rörigt inlägg det här.

Hur som helst.... jag önskar alla deltagare lycka till med sina karrärer inom musikindustrin.... även de som redan har åkt ur... men Ni måste f*n ha skinn på näsan och ta för Er.... gärna lite skandaler... all reklam är bra reklam. Att sjunga bra och var snäll, gó och glad gör ingen idolstjärna.

Sa käringen som inte stått på en scen de sista 35 åren.... om man inte räknar mitt fenomenala inhopp i Hollywood för några år sedan. :-D
Hollywoodbilder 614

En fråga till Er initierade människor. Det var Godspel/gospel-tema igår.... men var det verkligen det som framfördes? Jag tyckte att det mesta bara var poplåtar med stor kör.... och inte som Wikipedia skriver... kyrklig musikgenre.

Over and out/Mamselamsen

1 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Kände du till the Eurovision
-junior- song contest? Såg en (repris) av det på en holländsk kanal igårkväll - bloggat om det med. De ungarna hade Skoj vill jag lova! :-)

4:14 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka