.

Mamselamsen

tisdag, oktober 28, 2008

Idag en dag av städande och plockande.

De som har läst de två sista inläggen har förmodligen förstått att jag och min far har samma åsikter om detta med klimatförändringen. Men... det betyder inte att jag skiter i energiförbrukningen. Vi måste ändra vår användning av energi, då mycket av den energi som vi alla gör av med, kommer från ändliga källor... typ olja, gas och uran.

Jag är fullkomligt såld på vindkraft och den ena idén efter den andra poppar upp i mitt huvud. Den som jag tyckte var allra bäst, sågade min far vid fotknölarna. Jag tyckte att det skulle vara en askalasidé att ha små uppfällbara vindkraftverk på taken på bilarna. Kör man framåt skulle vingarna börja snurra och ge batteriet i motorn ny energi. Då fick jag en lång harang om fysikaliska lagar... något om att det kan inte bli ny energi, utan att man tillför energi. Bilen skulle alltså dra mer energi för att få mitt lilla vindkraftverk på taket att snurra.

FAN!

Jag får tänka vidare.

Over and out/Mamselamsen

3 Kommentarer:

Blogger Unknown tycker...

jag fattar faktiskt inte varför inte solpaneler är större i Sverige just när det gäller uppvärmning av hus..Visst vi har kallt och jäkligt 6 månader om året men vår/sommar då?

11:23 fm  
Blogger Lars tycker...

dom där ideerna om vindsnurror vid kylarlocket känner jag igen från min svärmor.
Hon har några andra ideer vad gäller bilar. fånga energin när man bromsar (vilket toyotahybrider gör), eller när stötdämparna används.

Bäst vore väll att ta tillvara den värmeenergi som bara vädras bort i motorns kylare.

/Lars

12:48 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Cian: Allt är bra! Kruxet med solpaneler är att de har en förhållandevis kort livslängd.

Lars: Smart svärmor.... hon TÄNKER hon också. :-) Det med värmen från kylaren, har jag inte ens tänkt på.

2:11 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka