.

Mamselamsen

onsdag, augusti 20, 2008

En bloggares undran.

Mia undrar i ett inlägg längre ner hur jag kan ha och behålla så långa naglar som jag har på bilden. Skitenkelt! Många, många lager nagellack!

När jag gör manikyr, tar det två kvällar. Första kvällen två lager nagellack och ett lager topcoat. Andra kvällen ett lager nagellack och ett lager topcoat. Jag sprider ut det på två kvällar för att det ska hinna torka ordentligt. En sådan "runda" brukar hålla i två veckor.... då får jag oftast ta bort nagellacket p.g.a. av nageln har vuxit så mycket att det blivit en vit springa längst ner vid nagelbandet.

Och mitt favoritnagellack sedan långt innan det fanns i Sverige, är Sally Hansen.. jag tror det finns på Kicks nu för tiden. Jag lägger upp ett gigantiskt lager varje gång jag är i USA... där är nämligen Sally Hansen skitbilligt.

Här är de Sally Hansen jag hittade just nu.
Sally Hansen
Och sen vill jag säga en sak, som jag ibland läser om på bloggar... att man inte ska spä ut nagellack med aceton om det torkar. Bullshit säger jag bara... det har jag gjort i alla år och nagellacken har inte blivit ett dugg sämre för det. Jag tror det sägs så, bara för att man ska slänga nagellack och sen köpa nya.

Och även om man har naglar som är mjuka, tunna, skivar sig.... så funkar det med många lager (minst fem) nagellack. Visst blir naglarna mjuka av att vara i vatten... men det tar inte mer tio minuter så är de lika hårda som innan.

OCH... så ska man naturligtvis inte hålla på att pilla eller bita på nagellacket, när det väl har torkat. Skulle det skavas av lite på toppen... måla på där det fattas.

Och nej, jag använder ingen dyr nagellacksremover... jag kör med aceton med olja.

Jag har aldrig gått och gjort mina naglar.... för det finns ändå ingen som kan göra det bättre än jag.

Sen tycker jag också att Fransk manikyr är skitfult... rent groteskt om man sätter på lösnaglar. Millan hade det en gång.... och jag höll på att dö av skratt.

Over and out/Mamselamsen, med naglar som bara är på gång. Om ett par veckor har jag uppnått min normala "klostandard". :-)

6 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Sally Hansen är mitt favoritmärke också! På City Gross (!) har dom också SH-lack, fast ganska fjösiga färger...

Mitt tips för mjuka naglar är att grunda med SH's Hard as Wraps som verkligen håller vad det lovar!

Efter att ha haft problem med mjuka naglar som hela tiden gått av i hela mitt liv så har jag haft fina naglar se'n ett år tillbaka tack vare Hard as Wraps...

10:21 em  
Blogger gila tycker...

Har äntligen hittat ett nagellack som inte stinker! Depend heter det- finns på Lindex och Kicks. Två lager med färg plus ett ofärgat oppanpå och nu är jag inne på slutet av två veckor och det är fortfarande ok!
Och de finns i småflaskor så de hinner inte tjockna till.

12:06 fm  
Blogger Meeri tycker...

Om man får en reva i nageln kan man klippa ut en liten bit tepåse, lägga på nageln och kanske runt kanten om det behövs och dutta nagellim ovanpå och fila till så är nageln som ny igen! Och JAG älskar fransk manikyr, men bara på mina egna naglar :)

12:15 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Ninnibeth: Kanon!

Gila: Jamen... det var ju toppen. Hade inte en aning om at det finns nagellack som inte luktar.

meeri: Jösses, vilken bra tips. Jag har bara kört med nagellim förut... när det uppstått en olycka.

10:02 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Nagellim?? Hur funkar det??

Tack för tipsen förresten. Och när du ändå är igång. Hur målar man starka mörka färger snyggt? När jag gör det kan jag aldrig få det snyggt. Därför blir det mest ljusa färger för då syns inte misstagen. Men egentligen gillar jag färg!

8:47 em  
Blogger PGW tycker...

Sally Hansen verkar springa och gömma sig när jag kommer, jag har aldrig sett det i Sverige?

12:14 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka