.

Mamselamsen

lördag, maj 31, 2008

Vi och vår kitchiga smak.

Stephan åkte iväg igår för att hämta lite kastruller som vi köpt på secondhand. Rostfria kanonkastruller som är i flera delar, så att man kan ånga grönsaker och grejor, samtidigt som man kokar potatis... och en annan kastrull i flera våningar, så man kan varmhålla maten. Jag undrar vad de kokkärlen skulle kosta nya? Vi gav under hundringen för båda.

Men när han ändå var där, tittade han in i den andra secondhandaffären och blev förälskad. Han ringde hem och beskrev. "Hugg det", sa jag och det blev detta.
Bord
Några hundringar... och det kommer att passa askalas till de svulstiga sofforna som vi köpte häromdagen på RIA. Men titta på bordet... vilket arbete... det är säkert inte jättemodernt nu... men sånt skiter ju vi i.... vi älskar krussidulliga grejor.

Sen kom Stephan hem med två grejor till... ofantligt krussidulliga... kanske lite för mycket för min smak. Två guldiga ljusstakar i form av små keruber. Men vá fasen.... de åker säkert upp någonstans. Ska det vara "osmakligt", ska det vara fullt ut. :-D

Over and out/Mamselamsen


Och så var det ju fredag igår... och jag "Skapade". Inte nog med att jag är fenomenal på att skapa mat, jag är även fenomenal på att skapa disk.
Mat
Tur att jag har diskmaskinen "Stephan".... som alltid tar över efter middagen. Och Ni som har ögonen med Er, ser att det inte bara är vi människor som äter smaskens på fredagar... utan även Elsa. En Sheba med kycklingsmak får hon varje fredag... och det vet hon... och väntar idogt på att burken ska öppnas.
Elsa väntar
Och tydligen är det gott.
Sheba

Over and out/Mamselamsen, som nu ska ta med kaffemuggen och gå ut och lapa lite sol på balkongen.

7 Kommentarer:

Blogger Cicki tycker...

Tydligen har jag också kitchig smak för jag gillade också bordet. För ett tag sedan fick vi tag på ett femtiotalsbord till vardagsrummet. Ett sånt där som man kan fälla ut och höja lite grand så det blir ett litet matbord. Sånt hade vi hemma när jag var barn och jag tycker det är så praktiskt när alla ungar kommer hem med sina respektive och vi inte får plats allihop i köket. Det är miljövänligt med återvunnet.

12:27 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Ja just det... miljövänlig är vad jag är.

Fast mest handlar det om att få tag på roliga grejor som inte alla andra har... till en hyfsat billig penning.

12:39 em  
Blogger Cicki tycker...

Dels gjorde de bättre och mer gedigna saker förrut. Sedan tänkte de mer praktiskt. Speciellt på 30-50-talet. En del möbler kunde har fler funkioner. Vi är ute efter ett köksbord som är 70 brett. Det finns inte att få tag på nytt så vi ska börja åka runt på second hand och leta. Det har bara inte blivit av än. Alla köksbord numera ska vara så evinnerligt stora men eftersom vi bor i en 50-tals lägenhet så har vi litet kök. Det var ofta så då.

12:55 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jaa - det är bara bra att möbler (och även annat) "åker ett varv till":-)

Vad blev det för mat?

2:33 em  
Anonymous Anonym tycker...

Bordet var kanonfint, me like!

7:03 em  
Blogger Stellan Ekman tycker...

Jag håller med. Det där bordet var fantastiskt snyggt! Det var bättre "kvalle" på sakerna förr det måste man säga.

Halva vår lägenhet består av IKEA prylar, men så är det när man vill få pengarna att räcka till mer än möbler :-) Får väl börja köpa second hand jag med, he he he...

7:11 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

anonym: Vi var så fantasilösa, så det blev nästan samma mat som förra fredagen Oxfilé med Fransk potatissallad. Och när jag var och handlade, såg jag att Willys hade jättestora champinjoner. Direkt började hjärnan snurra om vad man skulle kunna göra med dem. Och det blev ugnsgratinerade champinjoner fyllda med västerbottenost och hackad rökt skinka.Svingott!

Gammelmamman: Har du samma "tacky" smak som jag? :-)

Stellan: Vet du.... att köpa kvalitetsmöbler på secondhand eller auktion är MYCKET billigare än IKEA.

9:39 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka