.

Mamselamsen

torsdag, mars 20, 2008

Rent hus.

Det unga paret som ställde upp i programmet Rent hus har fått sparken... i alla fall tjejen. Faktum är att jag har viss förståelse för arbetsgivaren, även om han kommer att få på f*n. Jobbar man med inom livsmedel och är ett av ansiktena utåt i affären, hade jag inte heller velat ha henne kvar. Då handlar det inte om vad jag tycker om personen i fråga, utan vad kunderna tänker. För hade jag varit kund i den affären, hade då jag aldrig kommit tillbaka.

Har man ett hem som är värre än en rutten svinstia, är det nära till att tanken blir att den anställde bär med sig både det ena och det andra till jobbet.
Bakt
Men det jag tycker är konstigast av allt, är att det överhuvudtaget finns folk som ställer upp på dessa förnedringsprogram. Är människor så desperat intresserade av att vara på TV... till varje pris?

Jag har två gånger börjat titta på programmet, men bytt kanal efter tio minuter. Jag skäms så gräsligt å "skitgrisarnas" vägnar att jag inte pallar med att kolla vidare.

Men det finns en positiv grej med programmet.

Mitt egna hem känns hux flux oerhört rent och välstädat ut.

Over and out/Mamselamsen.


UPPDATERAD.
Jag har läst runt på lite bloggar om detta program och vissa skriver att paret inte begrep vad de ställde upp på. Sånt jäkla skitsnack! Det har ju för tusan gått en amerikansk version av programmet, som nog ingen missat. ALLA visste i förväg att det skulle bli förnedring.

Så den gubben gick inte.

9 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Haha, så känner vi med... så fint och städat vi har det hemma. I jämförelse i alla fall.

9:25 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Jamen.... Ni har ju det alltid gruvligt välstädat. :-)

9:48 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Japp, mitt hem är enormt rent när jag tittat på det programmet, leksakerna som annars ligger på golvet som jag vanligt vis stör mej på, gör inget eftersom jag har det skinandes rent i jämfört med det.

Men därimot tycker jag det är fel att sparka henne, hon var anställd där när de inte visste hur hon bodde. Men när hon ber om hjälp får hon sparken.

Och det är vi svenskar som är så snabba med att dömma henne. Om alla inte hade gjort precis det du skrev, lämnat hade hon aldrig fått sparken. Men vi dömmer hellre än att fria.

Jag tycker synd om dem som får leva med våran bild av dem tills det blir bortglömt.

9:57 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Marra: Jag kan faktiskt inte tycka synd om henne. Vad då får hjälp... vilken normalt funtad människa hade kunnat räkna ut vad som skulle hända. Alla har vi väl sett den amerikanska versionen av detta program.

Hade hon behövt hjälp, finns det städfirmor, släkt eller vänner... istället för att visa upp sin förnedring inför hela svenska folket.

NÄ... jag tycker inte synd om henne.

10:20 fm  
Anonymous Anonym tycker...

"Jag kan faktiskt inte tycka synd om henne."
Kan tänka mig att arbetsgivaren ser det ungefär så här:
"Man byter inte personlighet bara för att man går till jobbet"
Och den egna kommentaren är: Är man så j-a dum att man ställer upp i ett sånt program då får man nog ta konsekvenserna....

/Gubbj-el
(som allt skött sitt hem även om jag haft mycket sk-iga hobbies som smutsat bäde kropp/kläder/skor)

10:47 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Gubbj-el: Exakt!

11:01 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Jag skrev om det redan förra veckan; om jag var arbetsgivare eller hyresvärd skulle inte jag vilja ha så'na grisar som anställd eller hyresgäst...

Jag hade ingen aning om att det fanns ett liknande program i USA, men sunt förnuft säger ju att om du hänger ut dig själv på det där viset så måste det ju komma surt efter!
Och det är väl ingen som inte vet att den enda mögel man kan ha hemma är den som finns i vissa ostar?

Hade hon jobbat som kontorist, lastbilschaffis eller liknande hade jag protesterat mot att hon fick sparken, men hon jobbar ju faktiskt med livsmedel!

11:02 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Ninnibeth: Det amerikanska programmet har gått i Sverige i flera år. Det är med de där tanterna som har gummohandskar med svandun på. Jag har bloggat om det förut.

Och vad gäller jobbet... killen har ju inte fått sparken... om han nu hade ett jobb.

11:08 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Det är en brittisk serie. De har också gjort avsnitt då de varit i USA, men serien och damerna är från England.

7:07 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka