.

Mamselamsen

söndag, mars 30, 2008

Körslaget.

Jag måste säga att jag blev lite besviken på programmet Körslaget . Jag anser att ställer man upp med en kör i TV.... med hjälp av en körcoach.... är väl det minsta man kan begär att de sjunger i minst tre stämmor.... och det var det inte många som gjorde igår. Marcoolios kör sjöng väl bara helt unisont?

Så om jag överhuvudtaget ska hålla på någon, så måste det bli Joakim Cans från Hammerfall, för att hans arr var absolut bäst.... och för att han är en underdog med en gedigen musikutbildning från MI ... så jag skulle inte bli ett dugg förvånad om han gjort hela körarrangemanget "himself".

Over and out/Mamselamsen

9 Kommentarer:

Blogger Humlan tycker...

Jag instämmer helt! Var lite besviken på de flesta men gillade JC. Så han har utbildning därifrån... varför är jag inte förvånad!? :o)

11:57 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Håller med - men jag gillade Brolle också, han försökte åtminstone leda "sin" kör. Men jag hade förväntat mer körsång...

2:40 em  
Anonymous Anonym tycker...

Ja fy fan vilken icke-händelse!
Jag är alldeles för intresserad av musik för att jag ska tycka att detta är ok...kan dom inte låta vanliga icke konstnärer måla tavlor lika gärna?
Hårdrockssångarens kör lät nog bäst tillsammans med Lotta Engbergs,som sjung rakt ut och inte försökte runda till klangen så att det lät kyrkokör.
Huvaligen vad trist!

Nu är det dags att det kommer ett Let's Svarva där amatörer får lära sej svarva vackra bordsben eller nåt istället för att förlöjliga och platta till kultur på det här sättet....;-)

//Gnällspiken

6:30 em  
Anonymous Anonym tycker...

Klart att Cans kan sätta en del "Hearts on fire"!

10:10 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jaa, Gnällspiken samt övriga ditos. Kultur tillhör väl bara dem som är verkligen utbildade inom området? Så att alla andra kan stå lite utanför och titta på? Eller?

3:27 em  
Anonymous Anonym tycker...

Anonym, Nä då.Kultur tillhör inte bara dom som är utbildade. Men man tycker ju att musik i tv vore roligare om det fick representeras av BRA musik och inte av pajaserier.Samma som let's dance, där man låter ett gäng stelbenta kändisar utöva en grym konstart och mot slutet av säsongen så tycker man att dom fakgiskt är riktigt BRA på att dansa....sen ser man Bounce i tio sekunder och inser hur jävla lurad man är.Det är inte ens samma "sport"... varför kan inte Bounce ha en timmes show varje vecka istället för att man ska behöva se Anna Book rulla runt?
Nej just det...Bounce har inte varit med i Robinsson eller opererat brösten...nej just det...Det är fult med kultur utförd av kunniga. "ALLA KAN BLI EN STJÄRNAAAAA"...

För att återknyta till Anonym...nej kultur kan utövas av vem som helst.Frågan är bara om det måste sändas i tv...?
Jag tycker om att Bowla...jag brukar få ihop typ 70-80 poäng..ska man visa amatörbowling i tv?

12:31 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Anonym: Jag är inte ett dugg utbildad inom musik och tillhör därmed inte "kultureliten" inom musik. Men trots det kan jag tycka att det är en jäkla skillnad på körsång och allsång.

Och vad gäller detta med kultur... allt handlar ju om vad man lägger för mening i ordet. Jag tycker att dansband och Tore Skogman är kult.

8:50 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Håller med att de inte var mycket till KÖR sång. Men Lottas kör sjöng i stämmor och tror att de kommer att gå långt för Lotta kan leda en kör och hon har absolut gehör och de e hon ensam om i gänget sedan tror jag Cans kommer att gå långt bra arr och bra framträdande men sångmässigt måste de bli bättre

10:02 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Sök till KY musik och event utbildningen i Nyköping. Öppet hus den 7 maj!!!!

10:59 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka