.

Mamselamsen

fredag, februari 29, 2008

Jag tycker det är dags för lite anti-tankar.

Jag börjar bli så trött på att alla ska se ut som tjugo år, oavsett hur gamla vi än är. Överallt hittar jag artiklar om hur vi ska se yngre, smalare och sexigare ut. Eller som de säger i Hollywood: "Man kan inte vara nog ung, rik och smal"!

Vi sitter och kollar på bilder på superkändisar som opererar sig... bantar... botoxar sig... laser... och Gud vet vad. Vi tittar på dem och tror att även vi vanliga dödliga måste leva upp till det. Jag är anti till dessa konstiga grejor, men jag kan ha lite förståelse för att dessa megakändisar håller på med det. Utan att alltid se ut som 20 år, kanske de blir arbetslösa... vilket i och för sig är fullkomligt galet.

Men vi.... vi vanliga människor.... det är ju för fan inte klokt. Varför måste vi se ut som tonåriga oskulder hur gamla vi än är? Vem sätter pressen? Jo, vi själva!

Som jag skriver i mitt info här vid sidan.

Jag har bara några år kvar till sextio... och någonting är väldigt fel. För jag är ju egentligen bara 26... i alla fall när jag står framför spegeln och blundar..

Jag känner mig hellre som tjugosex och ser ut som nästan sextio, än ser ut som tjugosex och känner mig som nästan sextio.

Hade jag varit ung idag, hade jag nog med stor skepsis läst alla dessa artiklar om skönhet och sexighet. Hade jag slukat allt med hull och hår, hade jag nog byggt upp en gräslig inre stress av att inte duga.

När jag tänker på det.... detta med att inte duga och räcka till, kan man även hitta bland alla dessa artiklar om barn, hur barn ska skötas, aktiveras och kläs. Ständigt nya vinklingar. Hade jag varit ung och osäker mamma idag, hade jag förmodligen stressat ihjäl både mig själv och barnet för att hänga med på alla "moderniteter". Men detta har å andra sidan Annika/Surtant skrivit så mycket bättre om.

Det är dags att sätta ner foten.... för hur mycket vi än vill, kommer vi aldrig att bli den idealiska, ständigt unga, smala, sexiga och perfekta föräldern. I alla fall inte om man inte vill få en massa psykbryt på vägen.

Tro på dig själv och ditt sunda förnuft och inte på en massa artiklar som är skrivna av folk som tjänar pengar på det.

Over and out/Mamselamsen, rätt anti till mycket av samhällsutvecklingen.



Litet tips! Läs boken av Georg Henrik von Wright. Myten om framsteg. Och som alltid... läs den med ett kritiskt tänkande.

4 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Efter att ha blivit uppsagd från jobbet pga arbetsbrist så lyftes ett JÄTTEOK från mina axlar. Äntligen känns det som att kropp och själ hänger ihop igen efter MÅNGA års skilsmässa. Nu kan jag enkelt bestämma och göra det jag vill och tycker om. Och skita i vad andra tycker.

/T ss, som går från klarhet till klarhet och tenderar att bli riktigt skönt kaxig.

11:20 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Tina: Inte en dag för tidigt!!!

12:45 em  
Anonymous Anonym tycker...

Marknads- och konsumtionsekonomins pris. Vi blir totalt hjärntvättade att vi inte duger som vi är för att vi ska "köpa" oss den perfekta kroppen. Det här ämnet brinner jag för. Suveränt inlägg. :)

/Mia

http://mias.blogg.se

6:09 em  
Blogger Tutte i blåbärsskogen tycker...

Mia: Tack!

/Mamselamsen

3:03 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka