.

Mamselamsen

måndag, juli 02, 2007

Det är inte ofta jag sympatiserar med de borgerliga förslagen.... UPPDATERAD!

men efter att ha läst artikeln "Avskaffa a-kassan och sjukförsäkringen" är jag nog snar att ställa upp på detta. En minimiersättning, typ medborgarlön till alla, som ska täcka det basala och viss konsumtion. Vill man sen ha högre ersättning, får man fixa det själv.

Och JA! Jag tar mer än gärna mina drygt 400 kronor, som jag idag betalar till arbetslöshetsförsäkringen.... allmänt kallad A-kassan, varje månad och lägger på en privat försäkring.

Kruxet är väl, att vi kommer att stå med en hel hög arbetslösa arbetsförmedlare och A-kassehandläggare. Vad ska vi göra med dem?

Over and out/Mamselamsen, tydligen småborgerlig ibland.

Uppdaterad.
Efter att idag ha varit på AF och pratat med en som sitter lite högre upp i hierarkin, fick jag reda på... personen sa det rakt ut: "AF är totalt maktfullkomliga vad gäller avgörandet om man får bli "normalt" arbetslös eller ska bli satt i åtgärd."

Det Ni!

9 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Sjukförsäkringen vet jag inte riktigt, men en arbetslöshetsförsäkring skulle jag gärna ha. En med vettiga villkor att jag den dag jag blir arbetslös får bestämma SJÄLV hur, var och vilka jobb jag söker!

Det är helt sjukt att man betalar in en massa pengar varje månad till a-kassan, och nu när man är arbetslös så gör man allt för att slippa den, p.g.a dumma regler och arbetsförmedling vars uppgift är att se till att man följer dessa regler, inte att man hittar rätt jobb för individen och hjälper individen i sin karriär.

Och du har ju visat tydligt att det inte är de sjuka och arbetslösas fel att de går med ersättning år ut och år in, utan det är alla dessa löjliga oflexibla regler som trampar ned folk i skorna.

Men vi är nog snart i ett 100 %-igt försäkringssamhälle á la USA om borgarna får fortsätta styra... Lagom vore bäst...

1:14 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Mia: Du ska veta att jag kämpar hårt, för att för evigt undslippa denna myndighet. Och när den dagen kommer, tror jag att de kommer att vara lika glada som jag.

2:03 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jo jag ser din kamp och känner igen mig i den! :)

Det är en helt värdelös myndighet. Den gör ingen som helst nytta.

3:40 em  
Blogger Vonkis tycker...

De arbetslösa förmedlarna och handläggarna kan väl få diagnosen arbetshandikappad för hur bra kommer de att fungera på arbetsmarknaden?

9:10 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Vonkis: hihihi.... det var du som sa det. :-D

10:13 em  
Anonymous Anonym tycker...

Medborgarlön är det bästa förslag jag vet... till alla... så CSN lån, sjukpenning, garantipension och allt sånt försvinner... och vad man skall göra med alla arbetslösa handläggare? Ge dem medborgarlön!

10:25 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Karina: OCH alla socialarbetare!

11:38 em  
Anonymous Anonym tycker...

De ÄR maktfullkomliga, ja. Men frågan är ju om de får vara det egentligen... Ska bli väldigt intressant att se hur de behandlar mig sen =/

11:40 em  
Blogger .:Klara:. tycker...

Arbetsförmedlare ger jag inte ett vitten för! När jag varit inskriven på AF har jag alltid tagit för mig själv. Krävt att få gå intressanta kurser (läs intressanta för MIG) och aldrig någonsin har AF fixat ett jobb till mig - de jobb jag tidigare haft och det jag har nu, har jag letat upp själv. Låt hela bunten få lära sig söka jobb - de vet ju inte hur man gör...

11:52 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka