.

Mamselamsen

torsdag, april 12, 2007

Lite funderingar på morgonkvisten.... det är ju då jag funderar som bäst.

- Hur jäkla svårt är det egentligen att plocka upp sitt egna bajs? Eller i allafall sin hunds bajs? När vi hade vår gamla Bettan, var jag alltid "beväpnad" med 3-4 påsar när vi gick ut. Jag lekte bajspolis och erbjöd med ett hajleende påsar till dem som jag såg inte plocka upp efter sig. Oj, vad många underliga förklaringar jag fått till bajslämnandet.

- Nybro glasbruk får inte gå till historien, som många andra glasbruk här i Glasriket. Jag är ju så vansinnigt stolt över att ha två glasbruk inne i vår lilla stad. Visst skulle jag kunna stödköpa, men jag ju för tusan inte plats för mer glasgrejor. Men hur som helst... jag hoppas de snabbt hittar en ny ägare, för jag tror att Glasriket kommer att få ett rejält uppsving denna sommaren, tack vare alla nybyggnationer i Orrefors och Kosta.

- Sen funderar jag på varför de alltid drar upp ett lakan över ansiktet på döda personer på TV och förmodligen också i verkligheten.

- Jag funderar även på varför bindor som är hjärtformade där bak är bättre än andra. Rent logiskt borde de ju vara sämre... det fattas en liten bit... juh.

- Och varför dyker uttrycket "ei saa peittaa" så ofta upp i huvudet?

- Jag kan inte heller förstå varför jag älskar läkaren i "House". Han är ju egentligen fullkomligt gräslig.

- Och jag fattar inte hur jag kunnat glömma att berätta att en viss ung dam hämtade ut sina betyg från sin dubbelexamen på Musicians Institute...... i princip bara "straight A:s". *skryter så jag nästan går av på mitten*.

- Jag kan inte för mitt liv förstå att en tågresa till Arlanda kostar över 1000 spänn.... men hemresan (visserligen från Eskilstuna) bara kostar 125.

- Jag kan inte heller förstå varför jag sitter här och skriver en massa skit, när jag borde plocka ner resväskorna från vinden och börja packa.


Over and out/Mamselamsen, som förmodligen tänker alldeles åt helsike förmycket.

9 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Åhhh Hugh Laurie är underbar..Inte bara som doktor i House..Älskar den serien också...Men allt han har gjort nånsin har varit bra..

Hjärtformade bindor är ungefär lika logiska som svarta trosskydd...Och stringbindor..


/Cian

9:26 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Cian: Förutom Friends.... som jag aldrig kan få nog av, är House den enda serien som jag kollar på. OCH... jag väntar med spänning på röda bindor.

9:34 fm  
Anonymous Anonym tycker...

ei saa peittaa - min gissning är att du har ett el-element vid toan. Forsättningen är "Får ej övertäckas, åsså nåt på norska eller danska också :-)

10:00 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Värre än de som inte tar upp bajset efter sin hund är...

de som tar upp, knyter igen påsen och slänger den i diket. Fattar inte vitsen med att göra så!

"Bajspåseförsedd matte som istället glömmer godiset hemma i lådan"

House är förskräcklig och minst sagt elak bitvis... men ändå sitter vi där och glor. Underligt!

10:16 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

sussetuss: Jag sitter nog alldeles för länge på muggen, när jag memorerar sånt.

Nina: Visst är en del människor konstiga.

11:12 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Tror toa-element är en mycket underskattad reklampelare! Vad säger du - ska vi söka gemensamt patent på reklamplatser? Om vi är två som kan den finska frasen så borde det väl finnas fler!

1:50 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Sussetuss: Men Guuuuuud, vilken bra affärsidé.

4:06 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag tror lakanet har med respekt för den avlidne att göra. Är man mer naken än när man är avliden - både när det gäller kropp och ansikte? Det är nog samma respekt, som att man sluter den avlidnes ögon.

Haha, den där elementförklaringen var ju hur kul som helst! Själv har jag inget element just vid toan, det är gömt bakom tvättmaskinen, så jag hade aldrig hört det där uttrycket förut.

5:49 em  
Blogger surtant tycker...

Bättre att tänka förmycket än inte alls...

7:59 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka