.

Mamselamsen

fredag, april 06, 2007

Schäfer-Bond! Du har äntligen placerat vårt Nybban på kartan. UPPDATERAD!

Vi har riktiga kändisar här i Nybro. För något annat kan han väl bara inte vara, vår alldeles egna lilla James Bond, när han hamnar på förstasidan på DN. Jag skrev ju om honom igår, så det måste väl vara här de snappade upp nyheten. :-D

Ni får inte heller missa att han faktiskt driver ett Bondmuseum här i Nybro.... förmodligen det enda i världen. (OBS! Bond uttalas "bånd" och inget annat)


Jag kan ge Er lite fler tips, DN!
PS
-Varför inte skriva om den åttioåriga karl´n som cyklar till Kalmar och tillbaks igen varje dag, bara för att det är kul... en sträcka på sex mil. Det är fler än en gång som jag varit nära att köra ihjäl honom, då han envisas med att cykla på motorvägen.

- Varför inte skriva om mannen som alltid håller till på torget och kämpar livet ur sig för att få en glimt under flickornas kjolar.

-Oh, jag höll på att glömma "Speedy Gonzales".... också runt åttio. Han som cyklar Nybro runt och är snabbare än blixten. Man hinner aldrig se honom... man hör bara ett "wrooooom" och innan man hunnit reagera, är han redan på andra sidan Nybban. Han skulle kunna vara ett ämne för Tour de France... han skulle slå dem med hästlängder.... inte på upploppet som brukligt, utan redan i första backen efter start. Men han kanske redan är med, fast inte kamerorna hunnit fånga honom på bild.

- Ja, och så är det ju BodaKurre igen. Killen som både kan cykla enhjuling och blåsa glas eller trumpet.... på samma gång. Jag tror att han är världens mest negativa människa, så jag byter alltid trottoar när jag ser att han är i annalkande. För jag har inte lust att höra om alla hans sjukdomar och trista liv en gång till. Fast är det någon som är kändis, så är det han! Han var faktiskt världskänd en gång i tiden, när han åkte jorden runt och uppträdde på cirkusar och liknande.

- Sen har vi ju "Ett glas vatten"..... killen som går runt hela dagarna på stan och slinker in på fiken och vill ha vatten.

- Eller varför inte skriva om det gifta paret som bodde i en grotta i skogen i hela sina liv... bortåt Kammarbo till. Fast jag tror att de dog för ett par år sedan.

- Vi får ju inte glömma Nybros största "wannabe". En galning som åkt till Hollywood för att spela in sitt album. Ja, har inte den människan hybris, så vet jag inte vad. Fast en rätt söt sådan... ovanligt lik sin mor!

- Sen har vi ju hon ... den där knäppa bloggaren. Ja, det kan jag säga rakt ut.... hon är faktiskt inte riktigt klok. Hon sitter vid datorn ett par timmar om dagen och bara skriver en massa skit. Har hon inget liv egentligen?



Och så en annan sak. Det är ju Påsk och så, med allt vad det innebär av marsipankycklingar och marsipanägg. Rätt trist egentligen, med tanke på att det finns små rara marsipanbebisar att mumsa på istället.
marzipan_babies
Guzer

Over and out/Mamselamsen


12.48
Bara ett extrameddelande. Har Ni TV4+.... sätt omdelbart på och kolla på programmet om den stackars, stackar killen med EB i programmet "Pojken som tappade huden".... mitt hjärta blöder! Eller titta på reprisen. När Ni gjort det.... går Ni hit och gör en insats för forskningen. (Ni som inte redan gjort det alltså)

Och forskningen går framåt, det kan vi läsa om på Debra ..... men det behövs pengar.... mycket pengar, eftersom de statliga forskningsanslagen är noll eller näst intill.!

9 Kommentarer:

Blogger Humlan tycker...

Och HUR ska man kunna sätta tänderna i de där små???
Fast det kanske är bästa bantningen; Jag har godis hemma, så jag ska inte köpa något... men när jag kommer hem så kan jag inte förmå mig att sätta tänderna i en bebis så jag äter inget godis!

11:09 fm  
Blogger ... tycker...

I Hålan har vi en cyklist som kallas "fågelskådarn". Han har knappt styrfart när han cyklar för att han inte ska missa ngn ovalig pippi.
Men fastän ha cyklar i ultrarapid så ser man honom ändå ÖVERALLT!

Månne har han raketfart så fort man tittar bort *funderar*

11:13 fm  
Blogger CV tycker...

Bondmuseet vill jag veta mer om. Det kunde vara en kul grej att åka till i sommar med mina tonårssöner. tänk om du var i krokarna då och vi kunde ta en fika?
RS
kulturbloggen.com

2:52 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Chadie: Ligger några en 7-8 hundra meter härifrån. Ska se vad jag kan göra.

"Kimmi": Alla hålor har sina exemplar. :-)

Humlan: Man blundar!

3:19 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Chadie: Jag är nästan alltid i krokarna. Du vet ju var jag bor... mitt emot stationen.

3:20 em  
Blogger surtant tycker...

När du skriver om alla udda personer i stan så låter nästan som om Nybro skulle va ett ända stort dagcenter.
Men men, antagligen så är det inavel här. För om man tänker efter så är alltid folk kusiner, syskon, syssling eller pyssling men någon som går förbi på gatan.
Så vilken tur att båda min föräldrar är utomsockens *S*

6:30 em  
Anonymous Anonym tycker...

Skulle nog känna mig som en kannibal om jag stoppade de där bebisarna i munnen.

7:18 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Surtant: Vilken tur att vi också är inflyttade. Och barnen lämnat stan. :-)

Pallas: Det är bara att blunda och tugga på.

8:36 em  
Blogger Béatrice Karjalainen tycker...

Tur att de inte är gjorda i marsipan det skulle väl vara lite väl makabert. De är gjorda i polymer clay (cernitlera). Konstnären som gör dem heter Camille Allen http://www.camilleallen.com/ och bebisarna hon gör är bara såååå söta.

2:40 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka