.

Mamselamsen

måndag, oktober 16, 2006

Hm...

Jag vet inte.... men jag tycker de börjar i fel ände med mycket i det nya budgetförslaget .

Jag tycker att man först ska bidraga med att sänka arbetslösheten och sen (om det är absolut nädvändigt) sänka A-kassan.

Förtidspensioner..... o.s.v. o.s.v.

Förslaget känns som att sparka på de som redan ligger.

Men vi får se.

Over and out/Mamselamsen, som inte kunde hålla sig

16 Kommentarer:

Blogger Unknown tycker...

Hej hopp Mamselamsen

Nu är vi tillbaka i stan :)

Igår slängde jag resterna av "kalla den vad du vill"-bollen
Den var maffig :)

Hoppas du har haft en bra helg..Det har vi

9:29 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Jag håller med dig. Hur mycket hjälper det att sänka a-kassan för att få fler att börja jobba när det inte finns några jobb att skaffa? Vet inte heller hur de tänker riktigt.

10:13 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Personligen, skulle jag önska att Persson o vänsterblocket, la att misstroendevotum...Om man nu ska tro det man läst nu på morgonen...så kommer det inte bara att sparkas, på de som redan *ligger ner*...det kommer Stampas.
Alliansa mig hit och alliansa mig Dit...det här är en GammalModerat Regering. Men:-det var väl det vi ville ha? (se;valet)

11:15 fm  
Blogger schmut tycker...

de som ligger hörs ofta inte, så de bli en finfin matta. mycket billigare än någon matta på ikea.

11:37 fm  
Blogger Vonkis tycker...

Höjd avgift med 3600 om året, det blir härligt det. Tro hur stor min skattesänkning kommer bli. Slutar väl med plusminus noll för mig...

12:58 em  
Blogger Strumpstickan tycker...

Varför skulle en borgerlig regering förvåna oss?

3:10 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Och jag... jag är "opolitisk"! :-)

4:13 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jaha, nu börjar gnället, precis som jag trodde. Den nya regeringen har funnits i mindre än en månad, och redan har folk bestämt sig för att politiken inte fungerar.
Hur mycket hjälpte sossarnas politik de senaste 12 åren för att få fart på arbetsmarknaden? Inte särskilt mycket. Hur skulle det vara att ge den nya inriktningen en chans innan ni beslutar att det inte fungerar. Regeringen är trots allt demokratiskt vald.

Något kraftfullt måste till för att Svenskarna ska förstå att politiker inte skapar jobb, det gör företagen. Jag tycker inte man kan försvara ett system som inte fungerar med argumentet att man inte ska "sparka på dom som ligger" (snacka om att sossarna lyckats plantera det begreppet i människors undermedvetna), glöm inte att den som "ligger" i Sverige ändå tillhör dom mest generöst omhändertagna i världen.

Mamselamsen, du har ju själv nyligen utstått AFs behandling, tycker du inte att det behövs en rejäl omrörning i det systemet?

Sorry för det långa inlägget, trött på dom som "vet hur de kommer att bli".

PS. re: eva. Misstroendevotum? På vilken grund? Du kan inte mena allvar. Persson kan du för övrigt glömma, han är uträknad.

6:25 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

LA: Klart att det behövs en förändring inom AF-AMS o.s.v. Det är jag den första att ställa upp på.

Sen det här med att "skaffa fram" jobb är ju jättebra. Men vad händer vid dessa kapitalförflyttningar om jobben uteblir?

7:18 em  
Anonymous Anonym tycker...

Håller med. De "nya" moderaterna känns inte så himla nya när det kommer till kritan.

7:29 em  
Anonymous Anonym tycker...

Det finns aldrig några garantier i politiken. Kanske kommer regeringens politik att leda till fler jobb, kanske inte. Den som säger sig veta med absolut säkerhet är antingen en lögnare eller korkad.

Personligen tycker jag att det står ganska klart att den förra regeringens politik inte gjorde någonting konstruktivt utan bara ledde till att "stoppa huvudet i sanden" och putsa på statistiken.

Jag tror att regeringens politik är den bästa vi har just nu, sossarna är ju upptagna med att förfasa sig över moderaternas etik. Deras egna affärer (minns någon Ola Rask, Ringholms fofbollsklubb, Freidvalls bostadsrätt, etc, etc.?) har snabbt glömts bort.

Tyvärr kan man inte se budgeten som en samling enskilda åtgärder utan som en helhet. I försöket att styra om arbetsmarknaden ingår BÅDE åtgärder för att underlätta anställning och begränsning av ersättningarna. Man har kommit fram till att det inte skulle fungera att först "skapa" jobben och sedan sänka ersättningarna, det måste ske i tandem.

7:43 em  
Anonymous Anonym tycker...

los angeles: Alliansen SKULLE skaffa jobb! Maud Olofsson...blev som en papegoja...med sitt nyföretagande...Nya företag, nya företag..., ja ja...det tror jag vad jag vill på!
Du menar alltså...att vi som bor i Sverige, ska börja jämföra oss...med hur människor har det NÅGONANNANSTANS? (annat land?)
Såvitt jag kan förstå, så HAR Sverige varit ett föregångsland, vad det gäller att stötta upp grupper, som inte har resurser...att vare sig BLI FÖRETAGARE, eller ens få ett jobb!
De...kommer nu att få det svårare o svårare! De som har ett jobb...kommer aldrig våga pröva på något annat! Det blir som i början på 90-talet, där ingen Vågar...bryta upp,lämna en befintlig anställning...inte ens protestera...över vare sig arb.förhållanden eller över ledningsgrupper.
Ang. Persson, så är han fortfarande TUPP hos Socialdemokraterna. PUNKT!
Jag vet inte VEM du är, men antagligen...så är du en person, som började med två tomma händer...u s w?
Att vara arbetslös...och det INTE finns jobb, få sänkt A'kassa samt höjd A-kasse avgift...DET är att STAMPA, på nån som redan ligger!!

7:56 em  
Anonymous Anonym tycker...

eva,

Du säger att Alliansen SKULLE skaffa jobb, och antyder att dom misslyckas. Hur vet du det två dagar efter att budgeten lagts fram. Är du synsk?

Jag är uppvuxen i den Svenska glesbygden, barn till en högstadielärare och en sjuksköterska. Knappast överklass som du verkar antyda. Jag har varit arbetslös och insåg att min framtid inte fanns i det jobb jag hade. Jag var tvungen att gå ner drastiskt i lön för att skifta karriär och har nu efter flera år jobbat mig tillbaka så att jag tjänat lika mycket som jag gjorde förrut.
Mer du vill veta?

Visst har Sverige varit ett föregångsland. Men det var då, och vi lever nu. Vi måste inse att 70-talet är över. Ja, vi måste jämföra oss med andra länder, eftersom världens gränser tunnas ut och globalisering ät ett faktum, inte något vi kan besluta att inte delta i.

Du tror inte att det kommer att skapas nya företag om avgifterna minskar och dom byråkratiska hindren sänks? Har du något sakligt argument för det, eller är du bara negativ? Du tycker kanske att Lars Ohlys förslag att anställa 200,000 fler i offentliga sektorn vore ett bra sätt att få fart på arbetsmarknaden?

Jag tror att du och jag har olika perspektiv på hur världen fungerar, och det lär inte förändras oavsett hur mycket plats vi tar upp på Mamselamsens kommentarsida. Som jag ser det tittar jag framåt och du bakåt, vi får väl se vem som har rätt.

Kram.

8:35 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

LA: Det gör inget... jag läser och läser. :-)

10:37 em  
Anonymous Anonym tycker...

Säger i ottan:

Man ska inte döma Hunden efter Håren , los a...

Önskar att min kristallkula, inte bara gick på tidigare erfarenheter.

6:22 fm  
Anonymous Anonym tycker...

eva,

Kändes mest som att du dömde mig efter mitt hår... Hm, min "frisyr" är faktiskt väldigt lik Fredrik Reinfeldts, så helt fel har du kanske inte :-)

Personligen tycker jag att "tidigare erfarenheter" är en dålig vägledare i den här situationen, eftersom vi i mångt och mycket har en helt ny konstellation i regeringen.

Mina erfarenheter av regeringen Persson samt de förslag V och Mp lagt fram, får mig dock att känna stor lättnad att den trojkan inte fick makten...

7:58 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka