.

Mamselamsen

tisdag, juli 25, 2006

Ibland är hämnden så ljuvligt ljuv.

Vi hade ett vandrarhem en gång i tiden.
vandrarhemmet
Ett som var väldigt frekventerat under sommarhalvåret.

En kväll i mitten av juli, när hela receptionen var fullknökad med folk som skulle checka in, stormar det in en dam som bröt betänkligt på finska. I hälarna smög en liten... mycket liten grå mus till man. Damen trängde sig före alla och började gorma om att hon behövde ett rum.... nu! Stephan försökte förklara för henne att det var kö och att hon fick vara så förbannat vänlig och ställa sig sist. Men hon behagade inte lyssna på det örat och fortsatte att tjata och gorma om hur jäkla viktigt det var att just hon fick ett rum. Stephan gav upp och konstaterade efter en blick i liggaren att det fanns ett rum kvar, efter en avbokning. (Normalt i Glasriket är att det alltid är fullbokat överallt i juli och man ska vara jävligt glad om man hittar ett rum utan att ha bokat i förväg)

Ok... Stephan sa att vi hade detta enda rum och väntade på att hon skulle langa upp flisen, ta nyckeln och dra. Men icke! Hon skulle minsann titta på rummet, innan hon bestämde sig. Folk i kön började bli tämligen irriterade på henne. Men Stephan släppte iväg henne med nyckeln och orden: "Det är möjligt att jag hinner sälja det här rummet medan Ni är borta och då är de kört för Er". Kärringen bara fnös och drog sin lille gråe mus med sig uppför trapporna.

De andra kunde nu andas ut och börja checka in som normala människor. Efter en stund ser Stephan hur kärringen kommer nerför trappan igen och snabbt som ögat lyfter han den tysta telefonluren (alla de irriterande gästerna ser det) och precis när gapkärringen med bihang kommer in i receptionen med ett nådigt leende och säger: "Vi tar rummet", säger Stephan till telefonluren: "Vad trevligt.... välkomna" och lägger tillbaka den på sin plats.

Fattar Ni vilken känsla det var för Stephan att kunna säga till "bitchen" som än en gång trängt sig före alla andra, "Tyvärr sålde jag precis rummet" Snacka om att tantrackarn exploderade och höll på att riva stället. Men Stephan bara påminde henne om vad han hade sagt innan hon gick upp för att kolla rummet. Kärringen förstod snart att hur mycket hon gapade och skrek så skulle hon inte få något rum, så hon tog gubben, som var om möjligt ännu mindre nu, under armen och tågade ut ur vår eminenta boning med handväskan som ett livsfarligt vapen framför sig och folk kastade sig åt alla håll.

När detta "fantastiska" par var på väg över parkeringen, fick Stephan stående ovationer av alla bortträngda och nästan nedtrampade gäster som fanns kvar i receptionen.

Förmodligen fick djävulskärringen sova under en gran den natten

Vi fick rummet sålt på riktigt innan kvällen var över. Men även om inte detta hade skett, skulle det ha varit det mysigaste tomma rum som vi någonsin haft.

Over and out/Mamselamsen, som kommer att berätta mannen med ledsagare, som kom per permobil från Stockholm... nån gång när jag har lust.

21 Kommentarer:

Blogger Knaster tycker...

Kan jag få din karlsloks autograf? :D :D :D

10:30 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Ska jag väl kunna fixa. :-)

10:40 em  
Anonymous Anonym tycker...

Så ska de tas. Ner på jorden med dem bara *LOL*

11:01 em  
Blogger Humlan tycker...

Underbart! Ni två tillsammans... jag kan inte tänka mig att man har tråkigt! :D

11:19 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

humlan: Knappast! Puh... :-D

11:26 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

tess: Snacka om att hon blev hur jordnära som helst.

11:27 em  
Anonymous Anonym tycker...

GO STEPHAN!

11:35 em  
Anonymous Anonym tycker...

He he, bra gjort!
Vi åkte förbi Nybro idag och då tänkte jag på dig och ditt café. Hade det varit lite sneare hade vi säkert beökt det...
Appropå ditt inlägg om "mamman från hell" så förstår jag inte varför det var värre att barnen var adopterade. Det bevisar ju bara att man i samhället inte är lika accepterad som adopterad och vad är det för himla studie som gjorts (inlägg av anonym). Hur är det då med föräldrar som har ett biologiskt barn och ett adopterat, är de bara kapabla att ta hand om det biologiska...
Well jag menar inte på något sätt att mamman handlade bra, jag blev bara lite ledsen över reaktionen och framför allt över studier och annat...

11:44 em  
Blogger Jubbe tycker...

Fan vilken karl du har..önskade att ni jobbade på mitt hotell.

11:59 em  
Anonymous Anonym tycker...

Shit vad nervös jag blev idag när jag skulle kolla din sida. Helt blank var den, jösses nu har hon lagt ner allt, tyckte väl att silverfisken fixade det bra för sej och ska göra likadant, fast lite mer dramatiskt.
Så nu är jag bara så lycklig....
När det inte var så. :)
Måste kolla vad du skrev om.
Okey det var om tanten med krut i, hon som får som hon vill för det mesta. Tur att du har Stephan som kunde fixa det på ett riktigt "magnefikt" sätt.

1:01 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Zara: Zara detta handlar INTE om mobbing av adopterade barn! Detta handlar om föräldrar alla dessa undersökningar som görs innan ett par får adoptera. Jag vet... för innan Stephan och jag, som genom ett under (eftersom vi båda var konstaterade som sterila) fick Jessica och Camilla, hamnade vi i kvarnen med kontroller för adoption. Vi kontrollerades i tre generationer bakåt. Vi blev kollade hemma, geenom olika möten, ekonomin o.s.v. Så mitt s.k. påhopp vänder sig till hur totalt missvisande dessa kontroller kan vara.

SÅ... det handlar om föräldrar och andra inblandade innan adoptionen. Inte om barnen!

Och nä, biologiska föräldrar är inte alls bättre på något vis. Jag tycker att många borde ha blivit kastrerade vid födseln.

jubbe: Så kan man kanske bara göra när man har eget... annars hade han kanske fått sparken. :-)

Tina: jag blev också nervös ett tag... det var blankt hos mig också.

7:14 fm  
Blogger Terése tycker...

Heja Stephan!

7:27 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Vilken underbar historia! Härligt med ett skratt så här på morgonkvisten.

9:03 fm  
Blogger Nemo tycker...

Snudd på "Fawlty Towers-behandling" ...skulle bara vart tyskar som kom inmarscherande... så stilrent. Makt äger fett mot mänskliga tomhylsor.

9:12 fm  
Blogger crrly tycker...

Hehehe. Trodde hon att ni var ett motell som man kan hyra per timme?! Hon var nog jättedesperat när hon släpade med sig den där karln och behövde ett rum på momangen, det låter ju så... ;D

10:42 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Nemo: Det VAR som Fawlty towers". Det var bara den lille spanjoren som fattades.
Alena: Och det är dagsens sanning.

Crrly: Man kan ju börja undra. :-)

5:56 em  
Blogger Nemo tycker...

Finns det nån chans att "Mamsans kök" kan bli som Fawlty Towers? I så fall kan jag ställa upp och katastrofhusera med många sköna Que:s? ... rollen som den fulle kocken får nån annna besätta...den har jag spelat så mycket... ;-)

9:46 em  
Anonymous Anonym tycker...

*LOL* klockrent!
önskar att jag hade kunnat se kärringens min :)

10:46 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Nemo: Det mesta vi gör blir som TV:serien. Stephan är en lång ranglig tvåmeters karl. Inte helt olik heller. Inga fulla kockar.... jag tål inte det! :-)

dakota: Om du visste vilken min... hat, tror jag det var. .-D

7:34 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Here are some links that I believe will be interested

9:54 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Your website has a useful information for beginners like me.
»

12:19 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka