.

Mamselamsen

måndag, maj 29, 2006

Jag läste hos Millan nyss...

och hon skrev precis det jag hade tänkt att spinna runt... men glömt.. förståss. :-D

Flera av de som sett "Tilles resa" har ringt till mig och velat diskutera programmet. En av dem tyckte att Tilles föräldrar verkade hårda och kalla i programmet, i och med att de inte satt och grät hela tiden. Jag förskte förklara hur jag såg det. Känslor, behöver inte alltid sitta utanpå och därmed går de inte att ifrågasätta.

Och det handlar inte bara om sorgekänslor, utan alla känslor. Hur kan någon över huvudtaget ifrågasätta någons känslor... "Du känner fel"... "Nä, så känns det inte"...

Ingen kan ifrågasätta mina känslor... de vet ju inte hur jag känner. Och det jag känner är alltid sant för mig.

Over and out/Mamsan, som känner att jag behöver sommar nu!


Uppdaterad
Det finns en annan grej, som jag också reagerar över. Det är uttrycket "Du har missuppfattat". Fy fanken vad jag hatar det uttrycket. Om jag har missuppfattat, betyder det att du förklarat jäklig dåligt. Så det så!

10 Kommentarer:

Blogger PGW tycker...

Kan bara instämma med alltihopa.

7:30 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

PGW: Nått, kan du väl hugga emot. :-D

7:36 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Jag måste bara undra... vem är Tille?

12:49 em  
Blogger listoplisto tycker...

När jag såg programmet så tänkte jag just på det, jag förstod att många skulle se det hela som att föräldrarna är kalla och hårda... Och jag kan på sätt och vis förstå det, för många har väl en bild av att föräldrar som förlorat barn "ska" vara som små darrande löv och bara hulka, snyfta och gråta hela tiden.

Men hundra gånger mer förstår jag föräldrarna och deras inställning. Jag inbillar mig att jag skulle reagera ungefär på samma vis om något av mina barn fick en dödlig sjukdom.

Men visst är det synd att människors sorg ska ifrågasättas... som att det finns en regelbok för sorg, en checklista som säger att på onsdag klockan 14 ska man gråta okontrollerat men på fredag kl 19 kan man se lagom lidande ut och bara snyfta lite.
Jag blir så trött på sånt. Usch!

2:09 em  
Anonymous Anonym tycker...

länken går til mig, det va inte riktigt meningen va..? :)

4:05 em  
Blogger Bloggblad tycker...

Nu blir jag förvånad - har "folk" utsett dig till något slags kurator för att diskutera känslor hos folk som du inte känner??? Eller känner du dem?
Vet föräldrarna om det?

4:39 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

denning: En väldigt omskriven kille som dog i EB.
Listoplisto: Jag kan bara gå till mig själv... jag grät inte mycke när min mamma dog.. ganska ung. Men jag saknar henne än.
Jessica: Hoppsan.
Bloggblad: Nä, jag går på vad de sa i programmet och vad mina vänner sen sagt till mig, när de ringde och ville prata om programmet..

4:55 em  
Blogger Bloggblad tycker...

Ja, du kan inte rå för vad folk ringer om, jag tycker bara det är konstigt. Även om du gjort reklam för fonden, så har du ju inte gjort själva programmet.

6:19 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

bloggblad: Nä, inte ett skit. Men de som ringde till mig och tyckte en massa, blev jag sur på. Man kan ju inte se på en människa hur de känner.

8:04 em  
Anonymous Anonym tycker...

Great site lots of usefull infomation here.
»

4:17 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka