.

Mamselamsen

söndag, december 18, 2005

Nu slänger jag ut en fråga i etern.

Jag sitter här och tittar på Nyheterna och det talas om att det eventuellt kommer att bli ransonering av el i vinter. Detta efter att Barsebäck stängt och importen av el från Danmark har minskat.

Min fråga är: Vad skulle hända om man byggde ut varenda älv i Norrland och "knökade" in så många vattenkraftverk det går?

Skulle det ske något annat än en förändring i naturbilden,
som i och för sig våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn struntar i (för de vet ju inget annat)?

Kan man fixa till det för laxen?

Bara en liten fråga så här på kvällskvisten.


Over and out/Mamsetänkan

4 Kommentarer:

Blogger Ilva tycker...

Jag antar att elransonering inte skulle vara sa dumt for en sak har jag insett sedan jag flyttade fran Sverige och det ar att det slosas ofantligt med el! Det lyser ur ALLA fonster overallt. Har ar el sa dyr att man lar sig att slacka lampor och hushalla med el och det ar inte sa svart faktiskt, trist mojligtvis men helt o hallet mojligt!

8:16 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Mm... jag vet. Men det ÄR mysigt med en lampa i varje fönster.... och renar på balkongen.

8:29 em  
Blogger PGW tycker...

Jag pratade med en miljö/geovetare så sent som igår om det där och hon säger att om man bytte ut turbinerna i de befintliga kraftverken så skulle man kunna utvinna 40 % mer energi. Låter ju kanonbra tycker jag, som gillar natur ...

2:18 em  
Blogger PGW tycker...

oroa dig inte för Barsebäck förresten, de har dragit på lika mycket i Forsmark som de stängde av i Barsebäck, men sånt talas det tyst om ...

6:26 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka