.

Mamselamsen

söndag, november 13, 2005

Nu säger jag som Linda Skugge.

"Nu har hon väl kissat på sig"'

Jag har precis läst Liza Marklunds krönika i Expressen idag. Ska jag vara ärlig, har jag läst den 5-6 gånger, och likt förbaskat förstår jag inte vad hon egentligen vill säga.

-Först hyllar hon dagis.

-Förkastar "hemma-stannande" mammor. Där drar hon upp likheter med Nanny-akuten på TV. Alltså, ALLA hemmavarande barn verkar vara gapiga, skrikiga och helt oregerliga. Jag anser att det påståendet är lika relevant, som om jag drar upp likheter med ett annat program inom genren dokusåpa... "Paradishotel". Där kan jag då dra slutsatsen: "Tjejerna på Paradishotel har stora bröst. Alltså har alla tjejer stora bröst."

-Sen i slutet av artikeln, drar hon upp sitt dåliga samvete som mamma. Citat: "Kunde jag backa bandet är det här jag skulle ha varit mer närvarande". (Här tror jag att hon menar att hon var en frånvarande mamma under småbarnsåren och sen när dagis och fritis tog slut, så var hon inte beredd på att ansvaret för barnet, faktiskt var hennes. Jag är inte säker..... men..)

Vad tusan menar hon? Hjälp mig!!!!!!!!!!

Over and out/Mamselamsen, jäkligt brydd och uppvuxen på landet, långt från alla ära och redlighet. Stackars mig.

7 Kommentarer:

Blogger Gunilla Hjelm tycker...

Under några år arbetade jag på en gruppbostad där vi bland annat vårdade en multihandikappad kvinna som sköttes som ett spädbarn.

Vi (personalen) vårdade henne ömt och professionellt. Hon fick pedagogisk omsorg på dagcenter. Svårt att bedöma men jag tror nog att hon mådde bra på det stora hela.

Så kom hennes mamma på besök och vad hände... jo, den handikappade kvinnan somnade. Antingen i sin mammas knä eller med sin mammas hand i sin. Detta hände gång på gång.

Mamman brukade säga att det är ju typiskt. När jag kommer då somnar hon, men jag tror att det handlade om trygghet. Hon mådde bra av personalens omsorg men mamman gav det vi inte kunde, trygghet och kärlek så som bara en mycket nära person med moders/faderkänslor kan ge.

Personal i all ära men de kommer och går. Medvetet eller omedvetet kan inte de nära banden skapas, hur väl man än vill och hur mycket man än tycker om den/de man vårdar.

4:56 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Exakt! jag har skrivit lite om ämnet krönikan idag, tidigare i år. Måste leta upp den.

5:02 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Nähä... här var de ingen som vågade sig in.... eller så ÄLSKAR alla Liza.

9:48 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Skit samma! jag är allergisk mot allt tyckande om hur vi ska och inte ska göra med våra barn och våra kvinnoliv, vi är ju olika och har egna vuxna hjärnor att betsämma med så varför inte låta folk vara föräldrar hur de vill bara barnen har det bra tycker jag.

Min mamma var hemmafru med dagbarn och se hur jag blev *skrattar*

11:13 fm  
Anonymous Anonym tycker...

P.S Och vem är Liza??? *skrattar*

11:14 fm  
Blogger Karin tycker...

Önskar jag kunde hjälpa, men jag är lika rådvill som du.
Däremot har jag svårt att tänka mig att man kan handskas med en tonåring om man haft sina denne på "instutioner" hela vägen dit. Övning ger färdighet!
Men Liza motsäger sig själv, det tycker jag däremot är uppenbart!

9:13 fm  
Blogger Karin tycker...

instutitioner, det var knepigt att skriva.. tydligen!

9:15 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka