.

Mamselamsen

torsdag, augusti 11, 2005

Rutiner är bra... man behöver inte tänka.

Jag gör så otroligt många saker utan att tänka. Det som är aktuellt just nu, är hur jag agerar när jag kliver ur duschen. Alltid, alltid exakt desamma.

"Stänger av duschen... går ut... tar badlakanet som hänger till vänster... torkar håret... torkar ansiktet... halsen... vänster arm... höger arm... runt tuttarna... magen... grabbar tag i badlakanet i båda ändarna... svänger över huvudet och rafsar över ryggen... sen torkar jag... ja, Ni vet!... vänster ben... höger ben... tar tag i handukshängaren och torkar höger fot... OBS!! noggrant mellan tårna (Man vill ju inte få fotsvamp)... tar tag i handfatet och gnider vänster fot torr... sätter på den leopardsmönstarde... borstar allt hår bakåt (styling lite senare) ... lämnar badrummet".

Alltid exakt det samma... jag byter inte ens vilket ben jag börjar med. Ibland har jag funderat på att göra det lite mer spännande, genom att börja med fötterna. Men jag har läst någonstans att man ska börja torka uppfrån, för ju längre ner man kommer på kroppen desto läskigare "bacillusker". Och dom vill man ju inte ha med upp i ansiktet.

Ibland undrar jag om jag är lite knäpp som funderar på sånt här. Förmodligen. =)

6 Kommentarer:

Blogger PGW tycker...

Helt normalt tycker jag!

Jag var förvirrad i flera veckor efter att min tandläkare sagt att jag skulle börja borsta på olika ställen för att slita jämnare. Man känner sig lagom intelligent på morgonen när man tänker "nu ska vi se, insidan överkäke, vänster, nej det gjorde jag igår, vad ska jag hitta på för rafflande idag då?"

1:59 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Tack....

2:10 em  
Anonymous Anonym tycker...

LOL Nädu, jag funderade faktiskt också på mina dusch- och handdukstorkningsrutiner bara för några dagar sen! :)

2:36 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

henrik!! Vad glad jag blir! Hade jag inte varit lyckligt gift och så där 25 år yngre, hade du nog legat risigt till.=)

2:43 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag kör också alltid uppifrån och ned. Dock brukar jag ta håret sist ifall jag bara har tillgång till en handduk. Annars är handduken lätt totalt genomblöt direkt. Finns det två till hands så åker den ena upp på huvet omgående och blir till en klassisk "turban". Det är grejer, det!

2:58 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Alla sätt är bra.....:D

3:21 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka