.

Mamselamsen

tisdag, februari 09, 2010

Visst är den bra!

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar . Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken , vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrummmet som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.

Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som , om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod, ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

Småstenarna representerar andra saker som betyder något, som hem, jobb och bil.

Sanden representerar allt annat. Småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.

Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.

(Kopierad från en blogg som jag inte kommer ihåg.)

Over and out/Mamselamsen

5 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Mycket tänkvärt!!!!

1:46 em  
Blogger Mamselamsen tycker...

Jupp!

2:23 em  
Anonymous Tess/ibess tycker...

Det finns en liten fortsättning på den med, som innefattar typ kaffe eller öl.
För även om du petat i så mycket som sand, så får det ändå plats vätska. Så summan blir att hur mycket du än har att göra i livet så finns det alltid plats för en kaffe/öl med dina vänner =)

3:11 em  
Anonymous Mia tycker...

Urbra!

8:32 em  
Blogger anybody tycker...

hahaha .. det här var roligt, för jag hittade samma historia i mina mail och skrev ut den i dag för att lägga in den i bloggen. :-D

Nu får den ligga till sig i ett år eller så .. ;-)

9:07 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka