Vilket himla hallå... UPPDATERAD.
... över det ihoplimmat köttet. Lim som är helt biologiskt.
Ta t.ex grytbitar... och så limmar de ihop det till en snygg stek. Inga gifter... inga farligheter. Bara en ihoplimmad stek. Spelar roll?
Så länge de upplyser om att det är ihoplimmat!
Jag tycker det är konstigt att folk skriker så högt om det, för att i nästa andetag smälla i sig Delicatokakor som har ett sistadatum som ligger... typ.. flera år fram i tiden... eller bacon med tillsatt röksmak... eller alla dessa helfabrikat som efter "micring" knappt har ett uns vitaminer kvar. För att sen inte snacka om den s.k. Bayonneskinkan som säljs här i Sverige... om inte det är ihopklistrat så vet jag inte vad.
Ibland tycker jag att folk gapar om konstiga saker.
Over and out/Mamselamsen
Uppdaterad
När jag läser runt på lite olika bloggar, verkar det som att det är själva ordet köttlim som verkar uppröra dem. Men det finns säkert något annat lite bättre ord för det... har inte kollat. Precis som att kalvbräss är ett smakligare namn för kalvkörtlar. (Ändrad efter påpekande av min okunskap. :-)
Ha... kom på ordet nu. Trombin!
Och BTW... här har Ni ett recept på hur Ni själva kan göra en kulinarisk anrättning med Trombin... för det är ju inte precis någon ny grej som "uppfunnits" nu.
HÄR!
Och är du fortfarande upprörd.. ja, då får du helt enkelt köpa en halv gris och stycka själv. Fast... du kan ju inte vara helt säker på om den är hoplimmade den heller. Hahahahaaaa....
Ta t.ex grytbitar... och så limmar de ihop det till en snygg stek. Inga gifter... inga farligheter. Bara en ihoplimmad stek. Spelar roll?
Så länge de upplyser om att det är ihoplimmat!
Jag tycker det är konstigt att folk skriker så högt om det, för att i nästa andetag smälla i sig Delicatokakor som har ett sistadatum som ligger... typ.. flera år fram i tiden... eller bacon med tillsatt röksmak... eller alla dessa helfabrikat som efter "micring" knappt har ett uns vitaminer kvar. För att sen inte snacka om den s.k. Bayonneskinkan som säljs här i Sverige... om inte det är ihopklistrat så vet jag inte vad.
Ibland tycker jag att folk gapar om konstiga saker.
Over and out/Mamselamsen
Uppdaterad
När jag läser runt på lite olika bloggar, verkar det som att det är själva ordet köttlim som verkar uppröra dem. Men det finns säkert något annat lite bättre ord för det... har inte kollat. Precis som att kalvbräss är ett smakligare namn för kalvkörtlar. (Ändrad efter påpekande av min okunskap. :-)
Ha... kom på ordet nu. Trombin!
Och BTW... här har Ni ett recept på hur Ni själva kan göra en kulinarisk anrättning med Trombin... för det är ju inte precis någon ny grej som "uppfunnits" nu.
HÄR!
Och är du fortfarande upprörd.. ja, då får du helt enkelt köpa en halv gris och stycka själv. Fast... du kan ju inte vara helt säker på om den är hoplimmade den heller. Hahahahaaaa....
8 Kommentarer:
Ibland tycker jag du har helt rätt. Eller oftast faktiskt. Haha
Så länge jag får det jag vill ha och betalar för, så kan de limma bäst de vill. För producenterna handlar det bara om att tjäna så mycket pengar de kan till minsta möjliga insats. Precis som Scan gör och även i restaurangbranschen.
Nää - kalvbräss och kalvhjärna är INTE samma sak.
Brässen är en körtel som sitter bakom bröstbenet på kalvar.
Den tillbakabildas när kalven växer och är helt borta hos det vuxna djuret.
Ja, fel av mig... men kalvkörtlar låter inget vidare det heller.
Nää - men det går säkert att "tänka fram" ett aptitligare namn.
Sen är det nog som Ulf Peder Olrog sjön "Allting går att sälja med mördande reklam - kom och köp konserverad gröt".............om han hade levat och sett att det blev sant = risgrynsgröt i plastkorv
Har tänkte den tanken många gånger.
Svartsoppa & blodpudding ... hm, undrar hur mycket det finns av nämnda ihopklistringsämnen (Trombin & Fibrinogen) i dessa?
Det gäller att inte bita sig i tungan så blodvite uppstår, för vad kan man då få i sig?
Exakt! Folk blir upprörda p.g.a. okunskap.
Skicka en kommentar
<< Tillbaka