.

Mamselamsen

torsdag, december 03, 2009

Kamprad en skattesmitare?

Läser i Expressen att han bara betalar 0,0006% i skatt... om man grundar det på hans förmögenhet... alltså 1,2 miljoner. I Expressen låter det nästan som att han på något vis skulle ha gjort någon illegal skatteplanering... och en smitare från Sverige.

Saken är den... att skulle han flytta till Sverige... skulle han ha noll kronor i förmögenhetsskatt.

Sen en massa ord om strategisk skatteplanering.... som om det var något fult. Jag bara ställer då frågan. "Hur många av oss sitter inte hemma vid köksbordet, när det är deklarationsdags och försöker komma på alla möjliga sätt för att få ner skatten?"

Vi är precis som Kamprad... fast inte på samma nivå och på samma sätt... och vi ger inte världen tiotusentals arbetstillfällen
i
Faksimil

På något vis har det blivit modernt att försöka svartmåla Ingvar Kamprad. Jag gör inte det... han är en av de största entreprenörer som någonsin har funnits. En smart, kurig man... som började med två tomma händer... och som med ibland hårda nypor har fått IKEA till vad det är idag. Beundransvärt!

För vad vore världen utan IKEA:s doftljus?

Over and out/Mamselamsen

3 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Exakt så är det!/Gerthie

11:42 em  
Blogger Mamselamsen tycker...

Jaa.... så är det.

2:42 em  
Anonymous Anonym tycker...

Skatter är som de flesta andra jobbiga saker. Blir det för mycket tar man sitt pick och pack och flyttar. D.v.s. med tillräckligt hög skatt får man in mindre än vad man fått med en lägre skatt.

12:36 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka