.

Mamselamsen

lördag, september 19, 2009

Korpen här i Nybro går på knäna.

Diskussionerna går höga här just nu. Korpen.... "motion och sport för alla", blev ju av med sitt hyresbidrag på cirka 30.000... och detta gör nu att föreningen kommer att vara konkursmässig runt nyår. Korpen kommer kanske att helt försvinna... om inte komunen vaknar.

Så glöm... cykelbingo, kubb, kubb PRO, kubb SM, VM-kubb, hästsko, stavgång, tipspromenader, badminton, bordtennis, boule, fotboll, PM-gympa, bangolf och trerränglöpning.

Till detta ska läggas att Nybro Vikings , i princip får skulder på hundratusentals kronor avskrivna varje år.... de har fortfarande skulder som de inte har betalt på utsatt datum. Detta ishockeylag som inte ens ligger i topp i Sverige. De ligger inte i Elitserien... de ligger inte i division ett... de ligger i division två.... vilket i min värld egentligen betyder division tre. Och så försöker politiker att köra med att detta B-ishockeylag är ett av de bästa varumärkena som Nybro har. Det är ju bara så otroligt löjligt att höra. Har någon hört vad folk säger utanför kommunen... det vore kanske idé att lyssna på det.... för tro det eller ej... det finns faktiskt en värld utanför ankdammen Nybro

Men som sagt... det är skillnad på folk och folk.

För det är skillnad på folk som vill motionera och hålla sig friska.... och folk, som är mer eller mindre fulla på ishockeymatcher och sitter och skriker på domaren.

Och det är det sistnämnda som vår kommun, tydligen anser ska sponsras.

Over and out/Mamselamsen"Livskvalité åt alla genom motion, rekreation och friskvård i gemenskap” så lyder Korpens verksamhetsidé.

Jag undrar vilken verksamhetsidé Nybro Vikings har?

Och till sist ett litet råd till Er som älskar Nybro Vikings. Om det nu är så att bolaget går på minus år efter år... skulle det inte då vara idé att fundera på att byta ut styrelsen? För hade det varit ett vanligt företag, hade de fått gå för länge sedan.

4 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Så rätt, så rätt!

12:21 em  
Anonymous Anonym tycker...

Skandal! Hur kan detta få gå till.

/En som går tipspromenader

1:14 em  
Anonymous Anonym tycker...

Det måste ju vara för att ishockey är en killsport.....och så kanske "någons" son (you know what I mean) spelar i laget......

Btw - man borde kanske haft ett annan namn på Korpen, det låter lite trist

Kan du inte göra ett upprop i tidningen?

Folk är nog inte medevetna om vad som sker.

9:30 fm  
Blogger Mamselamsen tycker...

:-)

Fast ändra namnet... nja, det går nog inte, eftersom Korpen är ett nationellt namn för friskvård för alla.

5:48 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka