.

Mamselamsen

torsdag, maj 07, 2009

Att inte bara läsa rubrikerna.

Läste på Aftonbladet, "Räkna med 6% ränta" och jag rusade till till Stephan och sa att vi kanske borde binda våra lån nu. Sen gick jag tillbaka och kollade vad rubriken egentligen stod för. Mm... inte alls som jag uppfattade den, utan att det var att bankerna räknar med att människor ska kunna klara av en ränta på minst 6% för att få låna. Mycket, mycket vettigt tycker jag.

Sedan läser jag vidare. "En låg ränta under lång tid" . Ja, räntan är rekordlåg och jag undrar hur många som nu tar chansen att amortera av sina lån, med det "överskott" som blir varje månad? Det skulle jag ha gjort om jag hade haft några personliga lån... för det kommer ju trots allt ett liv efter den låga räntan.... och då vore det ju skönt att ha amorterat av en massa, när räntan väl börjar stiga igen. För den dagen kommer.... var så säker. En högkonjunktur väntar runt hörnet.... det har det ju alltid gjort efter varje nedgång.
Rä
Nä... nu ska jag inte sprida mer "penga- och bissnissheter" omkring mig... även om jag tycker att det är ofattbart spännande.... och snortråkigt för Er. :-)

Nu ska jag har ännu mer kaffe.

Over and out/Mamselamsen