Maten på G!
Jag snodde Lolinas recept
"Brukar kunna bli gott om man kryddar fläskfilen massa/lägger i nån hemmagjort marinad, sticker in lite vitlöksbitar i den och bryner lite lätt i stekpannan(hel fläskfilé alltså). Sen lindar in den i bacon och sen in i ugnen. Gott med potatishalvor som görs i ugnen till(penslade med lite olivolja). Sen som sås är det gott med mexican chili creme fraish (eller dyl. smak). Marinad vi brukar göra består oftast av lite thai sweet chili, senap, honung, vitlök, kryddor, sambal olek mm.. Till kan man ju även ha champinjoner m fyllning i ugnen, grillade tomater/tomater iBrukar faktiskt bli ganska gott! "
Fast.... förståss, kan jag ju inte göra som receptet säger... gör lite som jag tycker.
Köttet på väg... men jag hade ingen Sambal Olek hemma.... så det fick bli lite extra Tabasco. Jag stoppade inte heller in någon vitlök i själva köttet, utan pressade ner en jäkla massa vitlöksklyftor i marinaden.
Jag fyllde inte champinjonerna... utan stekte dem som de var..... helt otvättade! Lite skit rensar magen.
OK.... halva potatisar i ugn blev det... dock ej med varken olja eller, som vi tycker om, timjan. Allt var slut. All olja gick till maineringen... och timjanet... eller vad det heter i bestämd form, tog slut för en vecka sedan. Så... denna potatisen är toppad med smör och vitlökspulver.
Så skulle ju fläskfilén in i ugnen efter bryning och baconomlindning.... men Stephan vägrade ugnen.... så det blev att steka den på ganska låg värme på spisen.
Och fantamig.... det luktar skitgott i hela lägenheten.
Skaparmusik?
Ingen alls.... jag lyssnade vidare på min CD-bok. Så häftig... precis som en annan av hennes böcker... "Potensgivarna".
Så där ja.... nu skiter jag i både Er och bloggen, för idag. Ha en god och trevlig fredagskväll.... vá fan Ni nu ska göra.
Skåååååål!
Over and out/Mamselamsen
Ooopps... glömde såsen. En kall sås av creme Fraich.... med ett stänk att lök och lite salt.
"Brukar kunna bli gott om man kryddar fläskfilen massa/lägger i nån hemmagjort marinad, sticker in lite vitlöksbitar i den och bryner lite lätt i stekpannan(hel fläskfilé alltså). Sen lindar in den i bacon och sen in i ugnen. Gott med potatishalvor som görs i ugnen till(penslade med lite olivolja). Sen som sås är det gott med mexican chili creme fraish (eller dyl. smak). Marinad vi brukar göra består oftast av lite thai sweet chili, senap, honung, vitlök, kryddor, sambal olek mm.. Till kan man ju även ha champinjoner m fyllning i ugnen, grillade tomater/tomater iBrukar faktiskt bli ganska gott! "
Fast.... förståss, kan jag ju inte göra som receptet säger... gör lite som jag tycker.
Köttet på väg... men jag hade ingen Sambal Olek hemma.... så det fick bli lite extra Tabasco. Jag stoppade inte heller in någon vitlök i själva köttet, utan pressade ner en jäkla massa vitlöksklyftor i marinaden.
Jag fyllde inte champinjonerna... utan stekte dem som de var..... helt otvättade! Lite skit rensar magen.
OK.... halva potatisar i ugn blev det... dock ej med varken olja eller, som vi tycker om, timjan. Allt var slut. All olja gick till maineringen... och timjanet... eller vad det heter i bestämd form, tog slut för en vecka sedan. Så... denna potatisen är toppad med smör och vitlökspulver.
Så skulle ju fläskfilén in i ugnen efter bryning och baconomlindning.... men Stephan vägrade ugnen.... så det blev att steka den på ganska låg värme på spisen.
Och fantamig.... det luktar skitgott i hela lägenheten.
Skaparmusik?
Ingen alls.... jag lyssnade vidare på min CD-bok. Så häftig... precis som en annan av hennes böcker... "Potensgivarna".
Så där ja.... nu skiter jag i både Er och bloggen, för idag. Ha en god och trevlig fredagskväll.... vá fan Ni nu ska göra.
Skåååååål!
Over and out/Mamselamsen
Ooopps... glömde såsen. En kall sås av creme Fraich.... med ett stänk att lök och lite salt.
4 Kommentarer:
Det låter gott, det där. Och bilderna säger samma sak.
Nu är jag förvånad.
Trevlig helg!
Vilken mysig blogg! Och så härligt du skriver... man känner sig som hemma med en gång!
Åh va kul att du valde min idé! Hur tycker du att det smakade då?
Lilla B. Jag tänkte att du inte skulle behöva kräkas VARJE fredag. :-)
Nellie: Tack och välkommen hit. Här skriver jag lite som jag tycker... mest en massa skit.
Linda: Jag kan säga så mycket att det blev inte en minsta lilla smula kvar av någonting. Jäklar vad gott det blev.
Skicka en kommentar
<< Tillbaka