.

Mamselamsen

fredag, januari 30, 2009

Fredag....

... och vi har kommit så långt som att vi ha ska fläskfilé ikväll..... men inte hur.

Någon som har ett annorlunda och gott recept på lut... vi är lite trötta på mina evinnerliga grytor?

Om jag får skryta lite.... Stephan vann ännu en turnering i natt... han kom in till mig och tjoade... så ett antal kronor har droppat in på kontot de senaste dagarna. Jag tänker inte skriva på vilken "sajt".... men den är svensk. :-)

Fast det är fult att skryta... va?

Over and out/Mamselamsen

11 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

GREKISK LÅNGPANNA

1kg potatis
1 kg fläskfilé
2 gula lökar 1 röd paprika
3 tomater
1 bit fetaost

MARINAD
2 vitlöksklyftor (pressade)
1/2 dl matolja
1 1/2 tsk sambal olek
2 msk soya
1/2 msk ingefära
salt o peppar

# skär filén i grytbitar och blanda marinaden.
# marinera i ca 6 timmar
# skala potatis och skär i klyftor, förväll i ca 10 min
# skär paprika, lök och tomat i klyftor.
# lägg grönsaker tillsammans med potatis i en långpanna, lägg även i fetaosten i bitar.
# blanda i kött och marinad.
#in i ugnen i ca 40 minuter på 200 grader.

KALL SÅS
rör ihop detta:
4 dl creme fraiche
4 msk majonnäs
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda

SMAKLIG MÅLTID!!

12:46 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Gott... låter skitgott.

12:51 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jaha...
Här skulle jag tipsa, men Ann's recept verkar så väldigt mycket godare än mitt förslag, så jag nöjer mig med att gratta till kort-pengarna! ;)

12:54 em  
Anonymous Anonym tycker...

Brukar kunna bli gott om man kryddar fläskfilen massa/lägger i nån hemmagjort marinad, sticker in lite vitlöksbitar i den och bryner lite lätt i stekpannan(hel fläskfilé alltså). Sen lindar in den i bacon och sen in i ugnen.

Gott med potatishalvor som görs i ugnen till(penslade med lite olivolja).

Sen som sås är det gott med mexican chili creme fraish (eller dyl. smak).

Marinad vi brukar göra består oftast av lite thai sweet chili, senap, honung, vitlök, kryddor, sambal olek mm..

Till kan man ju även ha champinjoner m fyllning i ugnen, grillade tomater/tomater i


Brukar faktiskt bli ganska gott!

1:11 em  
Anonymous Anonym tycker...

oj, försvann lite av det jag skrev..

..grillade tomater/tomater i ugn eller majskolvar med smör och salt..

Ska det stå..

1:13 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Herre Gud... nu är jag hungrig!

1:15 em  
Anonymous Anonym tycker...

Här har du en riktigt god fläskfilégratäng.

Ingredienser 4 port.:
# 1 pkt bacon
# 500 g fläskfilé
# salt, grovmalen svartpeppar
# 3 dl grädde av valfri sort
# 2 dl riven ost

Så här gör du:
Skär baconet i 4-5 cm-bitar, stek knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
Skär fläskfilén i 1 1/2 cm tjocka bitar och stek lätt.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg baconet i en ugnsfast form (behöver ej smöras), placera fläskfilén över och salta och peppra efter behag. Slå på grädden och täck med osten. Sätt formen i mitten av ugnen, när osten har börjat få fin färg är det klart att servera.
Hasselbackspotatis är underbart till, samt en liten grönsallad.

1:30 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag måste ju lämna mitt bidrag, det är dock väldigt enkelt(men sjukt gott!) tar dock kanske inte så mycket på skaparkrafterna som kanske önskas, men det rekommenderas varmt iallafall. Här är länken! http://www.tasteline.com/recept/farostgratinerad_flaskfile

1:34 em  
Anonymous Anonym tycker...

Här kommer ett recept på min middag imorgon.

Fläskfilé (såklart)
Grädde 2½ dl
Creme fraishe 2½dl(1burk)
Ädelost ca 150gr (efter tycke)
Broccoli
Purjolök
Soja
kryddor

Stek dom kryddade fläskfilebitarna lägg i botten på en ungssäker form.
Blanda grädde o cremefraishe låt koka upp smält ädelosten i detta ha i soja och salt o peppar.(brukar bryta av med lite socker)
Själv gör jag en dubbel sats sås!
Sjud broccolin o purjon häll av vattnet lägg grönsakerna över köttbitarna häll över såsen. Gratinera i ugnen.
Serveras med ris.....suuuupergott!!

Längtar tills i morgon känner jag med snålvattnet rinnandes.

Kramizar

1:42 em  
Anonymous Anonym tycker...

Självklart Kreolskans söndgasgryta
http://www.kokaihop.se/recept/kreolskans-sondagsgryta

Eva

1:50 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Holy Christ vad mycket smaskiga recept det erbjuds. Jag har dock redan varit och handlat... det blir ett av de här recepten... på ett ungefär.

2:29 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka